Γεροβασίλη: Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί που θα διανεμηθεί το 1,1 δισ. ευρώ του υπερπλεονάσματος

Γεροβασίλη: Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί που θα διανεμηθεί το 1,1 δισ. ευρώ του υπερπλεονάσματος Facebook Twitter
2

Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν στους οποίους θα διανεμηθεί το 1,1 δισ. ευρώ από την υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος, που προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη. 

Σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε ακόμα πως «η έξοδος από τα μνημόνια είναι ορατή μπροστά μας», επισημαίνοντας ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι καλή και πως για πρώτη φορά από το 2009 η χώρα παρουσιάζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Για την πρόταση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση να διεξαχθούν ταυτόχρονα τριπλές εκλογές (εθνικές, αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές), σημείωσε ότι «δεν είναι ορθό να μπαίνουμε σε τριπλές διαδικασίες, διότι αλλοιώνεται το αποτέλεσμα και χάνεται το διακύβευμα της κάθε εκλογής».

Σχετικά με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις όσων υπαλλήλων κρίθηκαν ως μη επαρκείς και ότι στόχος είναι η βελτίωσή τους με επιμόρφωση ή με αλλαγή θέσης.

Τέλος, για τις περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων, ανέφερε ότι οι διαδικασίες ελέγχων προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και ήδη οι φάκελοι περίπου 1.130 περιπτώσεων έχουν διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Υπερπλεόνασμα είναι υπερβολή θα πει κάποιος. Πλεόνασμα λέγεται όταν είναι έσοδα > των εξόδων. Οι ψηφοφόροι μας φάγανε συμμαχίες με ΑΝΕΛ, ΧΑ, προσκύνημα σε αγιο όρος, φιντελ κάστρο και τραμπ με τη σειρά.... δημοψήφισμα και 180 μοίρες στροφή σε 10 ωρες, διάλυση τραπεζών, μόλυνση Σαρωνικού, θαψίματα πολάκη, πρεζέμπορα ΥπΕθ...εδώ θα κολλήσουμε;
"... προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και ήδη οι φάκελοι περίπου 1.130 περιπτώσεων... ". Αυτό το "ήδη" είναι που δείχνει το απύθμενο θράσος κάποιων σαν την συγκεκριμένη κυρία που αντί να ζητούν συγγνώμη για την ανεπάρκεια τους βγαίνουν και το πουλάνε σαν επιτυχία.