FT: Η ΕΕ θα ενισχύσει οικονομικά Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία έναντι άλλων χωρών

FT: Η ΕΕ θα ενισχύσει οικονομικά Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία έναντι άλλων χωρών Facebook Twitter
0

Οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να μετακυλήσουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη στις χώρες του νότου, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η ΕΕ σκέφτεται να διοχετεύσει πόρους από χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία σε κράτη έχουν πληγεί περισσότερα από τη χρηματοπιστωτική κρίση, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα, γράφουν οι FT.


Το τελικό σχέδιο θα παρουσιαστεί τον Μάιο, σηματοδοτώντας έναν θεμελιακό επανασχεδιασμό της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής. 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η ΕΕ θέλει να υποστηρίξει με αυτόν τον τρόπο τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες της Ένωσης, εισάγοντας και άλλα οικονομικά κριτήρια πλην του κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Τα διευρυμένα αυτά κριτήρια θα συνυπολογίζουν την ανεργία των νέων, την εκπαίδευση, την καινοτομία και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ μεταξύ των κριτηρίων θα είναι και η υποδοχή μεταναστών.

Αν και οι λεπτομέρειες των μεταρρυθμίσεων συζητούνται παρασκηνιακά για την ώρα, διπλωμάτες και αξιωματούχοι εκτιμούν πως το αποτέλεσμα θα είναι η ανακατεύθυνση των πόρων από τις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία και την Τσεχία προς κράτη του νότου όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία. 

Οι αλλαγές αυτές είναι σίγουρο πως θα αποτελέσουν ένα από πλέον επίμαχα μέρη του προϋπολογισμού για την περίοδο 2021-2027.

Με πληροφορίες από Financial Times

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οικονομία / Ευρωβαρόμετρο 2025: Το κόστος και η ασφάλεια των τροφίμων επηρεάζουν την αγορά των καταναλωτών στην Ελλάδα

Οι δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά τροφίμων των καταναλωτών στη χώρα, την ώρα που αντίστοιχα στην Ευρώπη το κόστος και η γεύση, έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ έγινε ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής

Οικονομία / Associated Press: Πώς η ΑΑΔΕ κατάφερε να γίνει ο «κυνηγός» της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα

Το Associated Press, έλαβε άδεια πρόσβασης στα κεντρικά γραφεία της αρχής και διαπιστώνει ότι σήμερα, η χώρα που πέρασε σχεδόν μια δεκαετία βουτηγμένη στο χρέος, έχει μετατραπεί σε έναν από τους καλύτερους δημοσιονομικούς «μαθητές»
LIFO NEWSROOM