F.T.: Το Grexit μπορεί να διαλύσει ακόμη και την Ευρώπη

F.T.: Το Grexit μπορεί να διαλύσει ακόμη και την Ευρώπη Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

Γκάλοπ μεταξύ των κορυφαίων financiers του City δείχνει ότι οι επενδυτές φοβούνται και προειδοποιούν για χάος που θα ακολουθήσει ένα ενδεχόμενο Grexit.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι παρότι έχει μετριαστεί ο κίνδυνος των άμεσων οικονομικών επιπτώσεων για τις τράπεζες πολλοί τραπεζίτες, επενδυτές και ασφαλιστές βλέπουν ακόμη και διάλυση της ευρωζώνης ακόμη και της Ε.Ε., σε μια τέτοια περίπτωση.

Ο Ξαβιέ Ρολέ, διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου προειδοποιεί ότι «ούτε η Ευρωζώνη, ούτε ίσως ακόμη και η ΕΕ δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν από μια άτακτη φυγή της Ελλάδας» ενώ ο  Τιντγιάνε Τιάμ, διευθύνων σύμβουλος της ασφαλιστικής Prudential τονίζει: «Οι χρηματοπιστωτικές αγορές φαίνονται αρκετά χαλαρές σχετικά με ένα πιθανό Grexit. Είτε πιστεύουν πως δεν θα συμβεί, είτε ότι δεν θα έχει σημασία. Αυτή η άποψη αξίζει να αμφισβητηθεί».

Ακόμη και ο Πρόεδρος  των Mark and Spencer, Ρόμπερτ Σουάνελ προειδοποιεί ότι «το Grexit θα επιταχύνει τη διάλυση της Ευρωζώνης».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι αν οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν αίσιο τέλος και η χώρα οδηγηθεί στη χρεοκοπία αυτό θα σημάνει bank run, που  θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια «έξοδο από ατύχημα», επειδή η ΕΚΤ θα αναγκαζόταν να διακόψει τα δάνεια έκτακτης ανάγκης στις αφερέγγυες τράπεζες.

Οι F.T. παρομοιάζουν πάντως την Ελλάδα με ¨αυτοκράτορα χωρίς ρούχα» με τον επικεφαλής ασφαλιστή της RSA, Στέφεν Χέστερ να λέει ότι αν οι Έλληνες δεν θελήσουν να κάνουν  αρκετές μεταρρυθμίσεις ώστε να μείνουν στο ευρώ, τότε η ΕΕ δεν θα έπρεπε να ρισκάρει πολιτικούς κινδύνους που θα είχαν να κάνουν με υπερβολικούς συμβιβασμούς προς την Ελλάδα οι οποίοιαντιστοίχως θα μπορούσαν να σταματήσουν τις μεταρρυθμίσεις σε άλλα κράτη-μέλη».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εννοείται ότι το Grexit θα σημάνει την αρχή της διάλυσης της ΕΕ και της Ευρωζώνης... Για αυτό δεν το θέλουν και απλά προκειμένου να κάνουν για μία ακόμη φορά ό,τι γουστάρουν, ρίχνουν την προπαγάνδα με το φτυάρι στον λαουτζίκο, τον φοβίζουν και προβάλουν πως η μόνη λύση είναι για μία ακόμη φορά το "πλέρωνε μαλάκα Έλληνα".