«Farmers Markets», η απάντηση στους μεσάζοντες

«Farmers Markets», η απάντηση στους μεσάζοντες Facebook Twitter
0

«Εμπνευσμένο» από το κίνημα της πατάτας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καταβάλλει προσπάθειες να οργανώσει αγορές αγροτών, γνωστές στην Ευρώπη ως Farmers Markets.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στόχος είναι να κλείσει η ψαλίδα στις τιμές μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και ήδη « ξεκινούν δύο τέτοιες αγορές αγροτών, τα γνωστά Farmers Markets, όπου οι γεωργοί μπορούν να διαθέτουν κάθε Σάββατο, απευθείας τα προϊόντα τους, στον καταναλωτή».

Όπως είπε, σύμφωνα με το Βήμα ο κ. Τσαυτάρης, γίνονται προσπάθειες για να αξιοποιηθούν υπάρχουσες δομές, ώστε να μην γίνεται σπατάλη χρημάτων.

«Για παράδειγμα υπάρχει μια πολύ σημαντική υποδομή στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου υπάρχουν κάποιες εγκαταστάσεις που για πρώτη φορά αξιοποιούμε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τα Επιμελητήρια, να οργανώσουμε για πρώτη φορά ένα δημοπρατήριο. Θα αποκτήσουμε εμπειρία, παράλληλα με τη μελέτη που έχουμε αναθέσει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την οποία περιμένουμε να παραδώσει εντός των επομένων 2 μηνών», σημείωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού οι οποίες σήμερα υποφέρουν εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας - υπολογίζονται σε περίπου 800.000 άτομα- επεσήμανε ότι το υπουργείο εξασφάλισε από τον άξονα της επισιτιστικής βοήθειας 20 εκατ. ευρώ για να διανείμει πέντε βασικά προϊόντα.

«Το πρώτο εξ αυτών είναι ρύζι αξίας άνω των 4 εκατ. ευρώ. Αν είχε ολοκληρωθεί η εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων που έθεσε ένας εκ των διαγωνιζομένων θα είχε ολοκληρωθεί και η προώθηση των μακαρονιών. Η βοήθεια ισχύει, επίσης, για το λάδι, τη φέτα και τη γραβιέρα», ανέφερε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιστροφή ενοικίου»: Πότε θα μπουν αυτόματα τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς – Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ

Οικονομία / «Επιστροφή ενοικίου»: Πότε θα μπουν αυτόματα τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς – Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΑΑΔΕ, οι διασταυρώσεις των στοιχείων προχωρούν άμεσα, ώστε η πρώτη φάση πληρωμών να πραγματοποιηθεί εντός του μήνα
LIFO NEWSROOM
Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Οικονομία / Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης έχει μεταβληθεί σε ισχυρό «πρόεδρο των κρυπτονομισμάτων» - Πώς οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων της οικογένειάς του μετατράπηκαν σε πηγή δισεκατομμυρίων, και τι συνεπάγεται αυτό για τη διαφάνεια και την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM