Eurostat: Ένας στους τέσσερις Έλληνες ήταν στο όριο της φτώχειας το 2023

Eurostat: Ένας στους τέσσερις Έλληνες ήταν στο όριο της φτώχειας το 2023 Facebook Twitter
φωτ.: Eurokinissi
0

Ένας στους τέσσερις ανθρώπους στην Ελλάδα και δύο στους δέκα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζούσαν στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, το 2023, 94,6 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ, δηλαδή το 21% του πληθυσμού, διέτρεχαν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί ζούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους: φτώχεια, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση ή/και διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας. Ο αριθμός των ανθρώπων αυτών μειώθηκε ελαφρά το 2023 σε σύγκριση με το 2022 (95,3 εκατομμύρια, 22% του πληθυσμού).

Τα ποσοστά των ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό διέφεραν μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. το 2023. Οι υψηλότερες τιμές αναφέρθηκαν στη Ρουμανία (32%), τη Βουλγαρία (30%), την Ισπανία (27%) και την Ελλάδα (26%).

Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στην Τσεχία (12%), τη Σλοβενία (14%), τη Φινλανδία και την Πολωνία (αμφότερες από 16%).

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Στάσσης: Υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ενέργεια και τεχνολογία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ

Οικονομία / Γ. Στάσσης: Υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ενέργεια και τεχνολογία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ

Όσα επεσήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ, κατά την κεντρική ομιλία του στη διάρκεια του συνεδρίου «Geopolitics, Connectivity and Energy Security: An Athens Conversation» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα 31 Μαρτίου από το αμερικανικό ινστιτούτο German Marshall Fund of the United States
LIFO NEWSROOM
H Gen Z θα γίνει η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία «περίπου το 2035», σύμφωνα με νέα μελέτη

Οικονομία / H Gen Z θα γίνει η πλουσιότερη γενιά στην ιστορία «περίπου το 2035», σύμφωνα με νέα μελέτη

«Είναι πιθανό να είναι από τις πιο ανατρεπτικές γενιές για τις οικονομίες, τις αγορές και τα κοινωνικά συστήματα», προβλέπουν οι ερευνητές, αν και επισημάνουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι zoomers σήμερα
LIFO NEWSROOM