Έρχεται ρύθμιση 120 δόσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους

Έρχεται ρύθμιση 120 δόσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει νέα ρύθμιση οφειλών για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν εντάσσονται στη ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Οι δόσεις σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να ανέλθουν ακόμη και στις 120 για ορισμένες περιπτώσεις, αν και για την ώρα δεν έχουν προσδιοριστεί. 

Σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα του ΥΠΟΙΚ που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», η νέα ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές Μαρτίου. 

Η ρύθμιση θα είναι λιγότερο «δελεαστική» από εκείνη που έχει ήδη ανακοινώσει η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, καθώς στη ρύθμιση της εφορίας θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια - σε αντίθεση την ρύθμιση για τα Ταμεία. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη ρύθμιση θα ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, επαγγελματίες με «μπλοκάκια», κλειστές επιχειρήσεις και βιώσιμες επιχειρήσεις που δεν εντάχθηκαν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. 

Όπως υποστηρίζει ο παράγοντας του ΥΠΟΙΚ, προϋπόθεση για την ένταξη θα είναι να εξυπηρετούνται κανονικά οι υποχρεώσεις του τρέχοντος έτους (2019).

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ρύθμιση θα προβλέπει διαγραφή των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής και διαγραφή του 95% των οφειλών από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ