Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης για ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών

Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης για ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών Facebook Twitter
Πηγή: Pixabay.
0

Νέα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας μεταξύ άλλων πρόγραμμα επιδότησης για ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών.

Όπως ανέφερε, το εν λόγω πρόγραμμα αφορά συνολικά την εξοικονόμηση ενέργειας. Με βάση αυτό, θα επιδοτείται η αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών οι οποίες και στη συνέχεια θα ανακυκλώνονται.

«Στόχος μας, όλα τα ελληνικά σπίτια να λειτουργούν με σύγχρονο και πιο οικονομικό ηλεκτρικό εξοπλισμό», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Συνεχίζουμε, λοιπόν, ν' απαντάμε στις προκλήσεις του σήμερα, χτίζοντας ταυτόχρονα ένα αισιόδοξο αύριο για όλους. Με μέτρα αποτελεσματικά, αλλά και λογικά. Στον ίδιο δρόμο θα βαδίσουμε και στη νέα χρονιά. Με αυτοπεποίθηση, τόλμη και δύναμη. Γιατί μπορεί τα δύσκολα να είναι γύρω μας. Αλλά τα καλύτερα είναι μπροστά μας», συνέχισε.

Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επιπλέον μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση. 

«Μόνο τον μήνα Ιανουάριο, [η κυβέρνηση] θα διαθέσει ακόμη 400 εκατομμύρια ευρώ, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος. Και θα παρακολουθεί διαρκώς το φαινόμενο μέχρι την αποκλιμάκωσή του», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ