Επιχείρηση «θερμοστάτης»: Ανακοινώνονται σήμερα τα μέτρα και τα bonus για την εξοικονόμηση ενέργειας

Επιχείρηση «Θερμοστάτης»: Ανακοινώνονται σήμερα τα μέτρα και τα bonus για την εξοικονόμηση ενέργειας Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Ανακοινώσεις εντός της ημέρας αναφορικά με τα σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας, το οποίο έχει γίνει γνωστό ως επιχείρηση «θερμοστάτης».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναμένεται πως αναλύσουν σήμερα το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως μεταφέρει το ertnews.gr.

Τι ορίζει το σχέδιο

Στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνονται μέτρα εξοικονόμησης, αλλά και κίνητρα σε όσους αποδείξουν πως κατανάλωσαν λιγότερη ενέργεια απ΄ό,τι την περσινή χρονιά.  

Αφορά, κυρίως στον δημόσιο τομέα, αλλά θα υπάρξουν συστάσεις και προς τα νοικοκυριά.

Δήμοι και υπουργεία θα κληθούν να βάλουν το κλιματιστικό τους στους 26-17 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως στιγμής. Όσοι αποδείξουν, μέσω περσινών λογαριασμών, ότι πέτυχαν τον στόχο, θα λάβουν αυξημένη χρηματοδότηση.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανοίξει ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα καταχωρίζονται τα στοιχεία και οι καταναλώσεις κάθε δημόσιου κτηρίου.

Στα πλάνα φαίνεται ότι είναι και ο περιορισμός του οδοφωτισμού.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει ήδη προχωρήσει σε μια πλήρη καταγραφή της ενεργειακής κατανάλωσης κάθε δημοσίου κτηρίου κατά τους χειμερινούς και θερινούς μήνες και έχει υπολογίσει την τυχόν εξοικονόμηση από το ρύθμιση των κλιματιστικών στην κατάλληλη θερμοκρασία.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ