Επίδομα 800 ευρώ: Πώς και πότε θα καταβληθεί το ποσό

Επίδομα 800 ευρώ: Πώς και πότε θα καταβληθεί το ποσό Facebook Twitter
Επίδομα 800 ευρώ: Πώς και πότε θα καταβληθεί το ποσό (Eurokinissi)
0

Το χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές του επιδόματος των 800 ευρώ λόγω του lockdown, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι που θα τίθενται σε αναστολή σύμβασης θ' αρχίσουν να υποβάλουν μέσα στον μήνα Νοέμβριο αιτήσεις για το σχετικό επίδομα ενώ αντίστοιχες αιτήσεις καλούνται να κάνουν και οι εργοδότες.

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Βορύτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ η διαδικασία για την πληρωμή θα είναι ίδια με αυτή που ισχύει έως τώρα και χωρίζεται ως εξής:

- 1η κατηγορία των κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή: Από 15/11 έως 24/11 οι επιχειρήσεις υποβάλλουν το έντυπο στην Εργάνη και μετά «κουμπώνει» η αίτηση των εργαζομένων. Οι πληρωμές αυτών θα γίνουν από 27/11 έως  3/12.

- 2η κατηγορία πληττόμενες επιχειρήσεις: Οι αιτήσεις θα γίνονται από 15/11 – 7/12. Η καταβολή των πληρωμών θα γίνει σταδιακά μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Σημείωσε δε, ότι στην περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος είναι σε αναστολή εργασίας τον μήνα Νοέμβριο, η ημερήσια αποζημίωση του ανέρχεται στα 26,66 ευρώ για κάθε μέρα αναστολής.

Επομένως, αυτοί που θα είναι σε αναστολή ολόκληρο το μήνα Νοέμβριο θα λάβουν 800 ευρώ έναντι 534 ευρώ που ίσχυε μέχρι τώρα, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή για τμήμα του μηνός Νοεμβρίου αναμένεται να λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Σε ό,τι αφορά στους ανέργους, τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν χρειάζεται καμία αίτηση και πως θα γίνεται η πληρωμή στο Iban τους ενώ επεσήμανε πως «οι μακροχρόνια άνεργοι θα πάρουν 200 ευρώ επί 2».

Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε πως μέχρι τις 16 Νοεμβρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των κληρονόμων.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM
Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Οικονομία / Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Με αυτή την αναβάθμιση ο οίκος κλείνει έναν ισχυρά θετικό γύρο αξιολογήσεων για το 2025, ενδυναμώνοντας το προφίλ σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας απέναντι στις παγκόσμιες αγορές
LIFO NEWSROOM