Επίδομα 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες - Ποιοι οι δικαιούχοι

Επίδομα 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες - Ποιοι οι δικαιούχοι Facebook Twitter
PIXABAY
0

Σχέδιο ενίσχυσης με επίδομα 400 ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες επεξεργάζονται από κοινού τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε από τη Βουλή επέκταση του επιδόματος των 400 ευρώ σε περισσότερους επιστήμονες, όπως γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κ.α. που επλήγησαν από την πανδημία και δεν είχαν λάβει έως τώρα στήριξη.

«Επεξεργαζόμαστε το κείμενο νέας υπουργικής απόφασης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών που αφορά στους επιστήμονες. Από τα 40 εκατομμύρια ευρώ, που είχαν δεσμευθεί, δόθηκαν 17,5. Περίσσεψαν χρήματα και προσπαθούμε να δούμε την κατανομή και να βρούμε τα κριτήρια, ώστε να δοθούν στους επιστήμονες αυτά τα 400 ευρώ ως στοιχειώδης στήριξη από την πλευρά της πολιτείας», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης. 

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε και νομοθετικές ρυθμίσεις για  τους διανομείς που εργάζονται σε συνεργατικές πλατφόρμες, προκειμένου να ενισχυθεί έτι περαιτέρω το οπλοστάσιο προστασίας τους. Σύμφωνα με τον ίδιο οι ρυθμίσεις θα περιληφθούν στο εργασιακό νομοσχέδιο που πρόκειται να τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ