Επίδομα 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες - Ποιοι οι δικαιούχοι

Επίδομα 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες - Ποιοι οι δικαιούχοι Facebook Twitter
PIXABAY
0

Σχέδιο ενίσχυσης με επίδομα 400 ευρώ στους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες επεξεργάζονται από κοινού τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε από τη Βουλή επέκταση του επιδόματος των 400 ευρώ σε περισσότερους επιστήμονες, όπως γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κ.α. που επλήγησαν από την πανδημία και δεν είχαν λάβει έως τώρα στήριξη.

«Επεξεργαζόμαστε το κείμενο νέας υπουργικής απόφασης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών που αφορά στους επιστήμονες. Από τα 40 εκατομμύρια ευρώ, που είχαν δεσμευθεί, δόθηκαν 17,5. Περίσσεψαν χρήματα και προσπαθούμε να δούμε την κατανομή και να βρούμε τα κριτήρια, ώστε να δοθούν στους επιστήμονες αυτά τα 400 ευρώ ως στοιχειώδης στήριξη από την πλευρά της πολιτείας», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης. 

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε και νομοθετικές ρυθμίσεις για  τους διανομείς που εργάζονται σε συνεργατικές πλατφόρμες, προκειμένου να ενισχυθεί έτι περαιτέρω το οπλοστάσιο προστασίας τους. Σύμφωνα με τον ίδιο οι ρυθμίσεις θα περιληφθούν στο εργασιακό νομοσχέδιο που πρόκειται να τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM