Επαγγελματικό Επιμελητήριο: «Άγνωστη λέξη» η ρευστότητα - «Καμπανάκι» για έκρηξη της ανεργίας

Επαγγελματικό Επιμελητήριο: «Άγνωστη λέξη» η ρευστότητα - «Καμπανάκι» για έκρηξη της ανεργίας Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ίσες ευκαιρίες ζητούν οι μικρομεσαίοι, τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφερόμενος στον «αποκλεισμό σχεδόν του 50% των επιχειρήσεων από τα χρηματοδοτικά εργαλεία». 

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου το εντονότερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή την στιγμή στην ελληνική οικονομία, είναι η αδυναμία πάρα πολλών επιχειρήσεων να υπαχθούν σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Η έννοια «ρευστότητα» είναι πλέον άγνωστη λέξη για ένα μεγάλο μέρος της επιχειρηματικής κοινότητας και αυτή η εξέλιξη μόνο αρνητικές συνέπειες θα φέρει στην ελληνική οικονομία.

«Την ώρα που η ύφεση λόγω του κορωνοϊού έχει κάνει την εμφάνισή της και όλοι βρίσκονται στην αναζήτηση των αναγκαίων κεφαλαίων κίνησης, σχεδόν το 50% των επιχειρήσεων δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Δηλαδή παρατηρούμε έναν αποκλεισμό. Που όχι μόνο θα μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ "μικρών" και "μεγάλων" αυξάνοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά βάζει "φωτιά" στην ίδια την κοινωνία» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

«Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν αντέξουν οι επιχειρήσεις μας και κατεβάσουν ρολά, τότε μαζί τους θα βρεθούν στο κενό και οι εργαζόμενοι που απασχολούν. Αύξηση στα λουκέτα, σημαίνει έκρηξη της ανεργίας», υπογραμμίζει κάνοντας λόγο για ένα εφιαλτικό ενδεχόμενο που αν δεν ληφθούν εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα, τότε η κοινωνία θα βρεθεί άμεσα μπροστά σε ένα αδιέξοδο.

«Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, να εγκρίνει οριζόντια μέτρα στήριξης και να πιέσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ώστε να μην μείνει κανείς χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση. Είναι προϋπόθεση δημοκρατίας. Ίσες ευκαιρίες ζητούν οι μικρομεσαίοι. Τη δυνατότητα δηλαδή να παλέψουν επί ίσοις όροις για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους και για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας», αναφέρει. 

«Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα δυναμιτίσει τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας μας και θα έχει πετάξει στα σκουπίδια όλες τις θυσίες που έχει κάνει η μεσαία τάξη από την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης πριν από περίπου δέκα χρόνια, έως και σήμερα που ο κορωνοϊός δημιουργεί νέα δεδομένα στην παγκόσμια οικονομία», καταλήγει ο κ. Χατζηθεοδοσίου. 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ