Ελληνικό: Κατατέθηκε νομοθετική ρύθμιση για τα προκαταρκτικά έργα

Ελληνικό: Κατατέθηκε νομοθετική ρύθμιση για τα προκαταρκτικά έργα Facebook Twitter
Κατατέθηκε νομοθετική ρύθμιση για το Ελληνικό (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Το οικονομικό επιτελείο κατέθεσε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τις προκαταρκτικές εργασίες στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, από τη Lamda Development.

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για τα υδατοδρόμια. Με βάση αυτή τη ρύθμιση, η Lamda προχωρά με δικό της κόστος τις πρόδρομες εργασίες για έργα όπως κατεδαφίσεις, εκσκαφικά κλπ., σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα».

Επιπλέον, η νομοθετική ρύθμιση θεωρεί ως νομίμως υφιστάμενες όλες τις εγκαταστάσεις (κτίρια, κτίσματα και κατασκευές) που έχουν αναγερθεί μέχρι σήμερα στο Ελληνικό και στην παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά, με σχετικές διαπιστωτικές πράξεις του υπουργείου Ανάπτυξης που θα εκδοθούν μετά από εισήγηση της Ελληνικό ΑΕ, μέσα σε ένα μήνα από την ψήφιση του νόμου.

Οι διαπιστωτικές πράξεις επέχουν θέση άδειας κατεδάφισης, με εξαίρεση συγκεκριμένα κτίρια στο Ελληνικό που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα ή διατηρούμενα. Ακόμη, οι συγκεκριμένες εργασίες θα γίνουν πριν από τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ στη Lamda Development. Οι εργασίες κατεδάφισης διενεργούνται με δαπάνη «από και με δαπάνη» της Lamda, ενώ για άλλα κτίρια το κόστος θα βαρύνει την Ελληνικό ΑΕ.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ