Εκταμιεύθηκε η δόση των 5,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Εκταμιεύθηκε η δόση των 5,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Την ολοκλήρωση της εκταμίευση της υπο-δόσης των 5,7 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM).


Το ποσό αυτό είναι μέρος της τέταρτης δόσης του προγράμματος, ύψους 6,7 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν αργότερα και η εκταμίευσή τους συνδέεται με την πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου και τη συνέχιση της εφαρμογής του μέτρου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.


Από τα 5,7 δισ. ευρώ που εκταμιεύθηκαν, τα 3,3 δισ. ευρώ αφορούν την εξυπηρέτηση δανειακών αναγκών της Ελλάδα και τα 500 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών ποσό ύψους 1,9 δισ. ευρώ θα αξιοποιηθεί για την δημιουργία του «μαξιλαριού» ρευστότητας.


Όπως επισημαίνει ο ESM, πλέον ο Μηχανισμός έχει εκταμιεύσει συνολικά 45,9 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.


Επίσης, σε συνδυασμό με τις δόσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), το συνολικό ποσό που έχει λάβει η χώρα μας αγγίζει τα 187,77 δισ. ευρώ.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM