Κομισιόν: Έκτακτο σχέδιο για ενδεχόμενο ενεργειακό μπλακάουτ - Τηλεργασία και Κυριακές χωρίς ΙΧ

Έκτακτο σχέδιο για ενδεχόμενο ενεργειακό μπλακάουτ ετοιμάζει η Κομισιόν - Με τηλεργασία και «πάγωμα» ΙΧ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι Βρυξέλλες θα αποκαλύψουν την ερχόμενη εβδομάδα νέο πακέτο μέτρων για την απεξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη ρωσική ενέργεια, την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την εξοικονόμηση ενέργειας και την εισαγωγή αερίου από άλλες χώρες. 

Σύμφωνα με προσχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που περιήλθε στην κατοχή του Euractiv, η επιτάχυνση της μετάβασης στην ανανεώσιμη ενέργεια θα μειώσει τις εκπομπές αερίων και θα παράσχει οικονομικότερες τιμές ενέργειας σε Ευρωπαίους πολίτες και επιχειρήσεις. 

Το σχέδιο αυτό για τα επόμενα βήματα ενεργειακής επάρκειας αναμένεται να παρουσιαστεί στις 18 Μαΐου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «el Pais», το σχέδιο το οποίο καλύπτει, τουλάχιστον θεωρητικά, και την περίπτωση ενός μπλακάουτ στην εισροή ρωσικών υδρογονανθράκων στην ευρωπαϊκή αγορά. Μεταξύ των δράσεων που εξετάζονται, περιλαμβάνονται: 

  • Τηλεργασία έως τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση 500.000 βαρελιών πετρελαίου. Μια ημέρα τηλεργασίας ισοδυναμεί με 170.000 λιγότερα βαρέλια πετρελαίου ημερησίως.
  • Κοινή χρήση αυτοκινήτου με άλλους ανθρώπους και ήπια οικονομική ενίσχυση σημαίνει 470.000 λιγότερα βαρέλια.
  • Μείωση ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους τουλάχιστον κατά 10 χιλιόμετρα ανά ώρα ισούται με 430.000 βαρέλια λιγότερα.
  • Κυριακές χωρίς αυτοκίνητα στις πόλεις σημαίνει 380.000 βαρέλια λιγότερα, ενώ η χρήση μονών - ζυγών στις πόλεις εξοικονομεί 210.000 βαρέλια πετρέλαιο. 
  • Περιορισμός των αεροπορικών ταξιδιών για επαγγελματικούς λόγους, χρήση ηλεκτρικών οχημάτων και τρένων αντί για αεροπλάνα.
Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ