ΕΚΤ: Δάνεια με ευνοϊκότερους όρους εν μέσω πανδημίας

ΕΚΤ: Δάνεια με ευνοϊκότερους όρους εν μέσω πανδημίας Facebook Twitter
EPA
0

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δώσει στις τράπεζες δάνεια ύψους 109,1 δισ. ευρώ - τα πρώτα στο πλαίσιο της πολιτικής της για να βοηθήσει τις εταιρείες να αντέξουν την κρίση του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Τα δάνεια αυτά, που έχουν σχεδιασθεί ως προσωρινή χρηματοδοτική διευκόλυνση για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, θα δοθούν στις τράπεζες με επιτόκιο -0,5%, που σημαίνει ότι ουσιαστικά η ΕΚΤ θα πληρώσει τις τράπεζες για τα δάνεια αυτά.


Τα δάνεια θα λήξουν στις 24 Ιουνίου, οπότε οι τράπεζες θα έχουν την επιλογή να τα μετατρέψουν σε στοχευμένα τριετή δάνεια με πολύ χαμηλό επιτόκιο που θα φθάνει έως και το -0,75%. Οι τράπεζες αποπλήρωναν τους τελευταίους μήνες τα δάνεια που έχουν πάρει από την ΕΚΤ, καθώς η οικονομία επιβραδυνόταν και την τελευταία εβδομάδα εξέφρασαν την πρόθεση να αποπληρώσουν πρόωρα το ποσό των 92,6 δισ. ευρώ.

Η ΕΚΤ ελπίζει να σταματήσει αυτές τις αποπληρωμές με βελτιωμένους όρους (των νέων δανείων), ώστε οι τράπεζες να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιστροφή ενοικίου»: Πότε θα μπουν αυτόματα τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς – Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ

Οικονομία / «Επιστροφή ενοικίου»: Πότε θα μπουν αυτόματα τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς – Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΑΑΔΕ, οι διασταυρώσεις των στοιχείων προχωρούν άμεσα, ώστε η πρώτη φάση πληρωμών να πραγματοποιηθεί εντός του μήνα
LIFO NEWSROOM
Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Οικονομία / Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης έχει μεταβληθεί σε ισχυρό «πρόεδρο των κρυπτονομισμάτων» - Πώς οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων της οικογένειάς του μετατράπηκαν σε πηγή δισεκατομμυρίων, και τι συνεπάγεται αυτό για τη διαφάνεια και την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM