«Έκρηξη» των ληξιπρόθεσμων οφειλών: 1,9 δισ. ευρώ οι νέοι απλήρωτοι φόροι τον Φεβρουάριο

«Έκρηξη» των ληξιπρόθεσμων οφειλών: 1,9 δισ. ευρώ οι νέοι απλήρωτοι φόροι τον Φεβρουάριο Facebook Twitter
0

Στα 101,6 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων (παλαιών και νέων) οφειλών προς το Δημόσιο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,013 δισ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό της αύξησης, τα 1,908 δισ. ευρώ αφορούν φορολογικές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Το δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2018 οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές από φορολογικές υποχρεώσεις ανήλθαν σε 2,6 δισ. ευρώ.

Το εντυπωσιακό στοιχείο ωστόσο, όπως προκύπτει απο τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι ότι από τα 2,6 δισ. ευρώ των νέων φορολογικών ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους (αφορά 1,9 εκατομμύρια οφειλέτες) το 1 δισ. ευρώ αφορά ληξιπρόθεσμο χρέος που δημιουργήθηκε απο 26 μόνο οφειλέτες (φυσικά ή νομικά πρόσωπα).

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ το παλαιό ληξιπρόθεσμο χρέος προς το δημόσιο (που δημιουργήθηκε ως 31.12.2017) ανήλθε στο τέλος Φεβρουαρίου στα 98,340 δισ. ευρώ. Το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος που δημιουργήθηκε από την αρχή του έτους ανήλθε σε 2,779 δισ. ευρώ - αύξηση 2,013 δισ. ευρώ.

Επίσης στο τέλος Φεβρουαρίου το σύνολο των οφειλετών ανερχόταν σε 3.964.279, οι οφειλέτες στους οποίους δύναται να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 1.739.301 και όσοι είναι υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε 1.088.696 (το 62,59%).

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Οικονομία / Οριστικοποιείται το πακέτο ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις για ευάλωτους, παρεμβάσεις για το στεγαστικό

Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η υπεραπόδοση της οικονομίας και τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
LIFO NEWSROOM
LAMDA Development - ION Group: Στρατηγική συμφωνία 450 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας στο The Ellinikon

Οικονομία / LAMDA Development - ION Group: Στρατηγική συμφωνία 450 εκατ.ευρώ για τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας στο The Ellinikon

Το συνολικό μέγεθος της επένδυσης του Ομίλου ΙΟΝ που σχετίζεται με το Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ
LIFO NEWSROOM