Έκπτωση ενοικίου: Ποιοι δικαιούνται μέχρι και τον Αύγουστο

Έκπτωση ενοικίου: Ποιοι δικαιούνται μέχρι και τον Αύγουστο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Παρατείνεται μέχρι και τον μήνα Αύγουστο το καθεστώς μείωσης ενοικίων ορισμένων κατηγοριών επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους που τελούν σε αναστολή, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταικούρα.

Η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωσή της παραθέτει ένα σύντομο πίνακα των επιχειρήσεων που συνεχίζεται η μείωση των μισθωμάτων, βάσει όσων ανακοινώθηκαν, «και με κάθε επιφύλαξη λόγω της τηλεγραφικής και γριφώδους διατύπωσής τους»:

ΜΑΙΟΣ: Όλες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που εδικαιούτο μείωση κατά το μήνα Απρίλιο 2020 (κλειστοί και πληττόμενοι). Ήδη κατατέθηκε σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

ΙΟΥΝΙΟΣ: Όλες οι επιχειρήσεις που άνοιξαν εντός του Μαίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το λιανεμπόριο, και οι επιχειρήσεις των κλάδων εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.

ΙΟΥΛΙΟΣ & ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Οι επιχειρήσεις των κλάδων τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.

«Ουδεμία σαφής ανακοίνωση έγινε για το ποσοστό φορολογικής ελάφρυνσης των ιδιοκτητών ακινήτων. Τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν για τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι αφενός η άρνηση μερίδας ενοικιαστών να καταβάλουν το 60% του μισθώματος, με αδύνατη την προσφυγή στη δικαιοσύνη, και αφετέρου η φορολογική μεταχείριση της οικειοθελούς μείωσης μισθωμάτων για το επόμενο διάστημα» επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ