Έκπτωση ενοικίου: Ποιοι δικαιούνται μέχρι και τον Αύγουστο

Έκπτωση ενοικίου: Ποιοι δικαιούνται μέχρι και τον Αύγουστο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Παρατείνεται μέχρι και τον μήνα Αύγουστο το καθεστώς μείωσης ενοικίων ορισμένων κατηγοριών επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους που τελούν σε αναστολή, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταικούρα.

Η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωσή της παραθέτει ένα σύντομο πίνακα των επιχειρήσεων που συνεχίζεται η μείωση των μισθωμάτων, βάσει όσων ανακοινώθηκαν, «και με κάθε επιφύλαξη λόγω της τηλεγραφικής και γριφώδους διατύπωσής τους»:

ΜΑΙΟΣ: Όλες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που εδικαιούτο μείωση κατά το μήνα Απρίλιο 2020 (κλειστοί και πληττόμενοι). Ήδη κατατέθηκε σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

ΙΟΥΝΙΟΣ: Όλες οι επιχειρήσεις που άνοιξαν εντός του Μαίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το λιανεμπόριο, και οι επιχειρήσεις των κλάδων εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.

ΙΟΥΛΙΟΣ & ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Οι επιχειρήσεις των κλάδων τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.

«Ουδεμία σαφής ανακοίνωση έγινε για το ποσοστό φορολογικής ελάφρυνσης των ιδιοκτητών ακινήτων. Τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν για τους ιδιοκτήτες ακινήτων είναι αφενός η άρνηση μερίδας ενοικιαστών να καταβάλουν το 60% του μισθώματος, με αδύνατη την προσφυγή στη δικαιοσύνη, και αφετέρου η φορολογική μεταχείριση της οικειοθελούς μείωσης μισθωμάτων για το επόμενο διάστημα» επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM