"Εφαρμόστε πιστά το πρόγραμμα"

"Εφαρμόστε πιστά το πρόγραμμα" Facebook Twitter
0

"To κλειδί για την έξοδο από την ελληνική κρίση το έχει η ίδια η Ελλάδα", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, στις Βρυξέλλες, ο Όλι Ρεν, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει θέμα νέας αναθεώρησης του δημοσιονομικού προγράμματος. Ο ευρωπαίος επίτροπος επανέλαβε μάλιστα πως αυτό που πρέπει να κάνει η χώρα μας για να βγει από την κρίση είναι να εφαρμόσει πιστά το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν το ελληνικό πρόγραμμα χρειάζεται αναθεώρηση ο επίτροπος απάντησε ότι πρόγραμμα έχει αναθεωρηθεί, βάσει των εξελίξεων, κυρίως σε ό,τι αφορά την ύφεση και υπενθύμισε ότι επιμηκύνθηκε κατά δύο επιπλέον χρόνια, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση, η Βουλή, η διοίκηση και οι αρχές της χώρας πρέπει να εφαρμόσουν πλήρως το πρόγραμμα, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε πριν από μερικούς μήνες. Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι τόσο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, όσο και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, συμφωνούν ότι δεν συντρέχει τέτοιος λόγος.

Κληθείς να σχολιάσει τα ποσοστά της ανεργίας, αλλά και τη βαθιά ύφεση, ο Ολι Ρεν τα απέδωσε στην πολιτική αβεβαιότητα που επικρατούσε στη χώρα, καθώς και στα μειονεκτήματα εφαρμογής του προγράμματος, σχετικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM