Δύσκολος χειμώνας με το φυσικό αέριο- Στο πετρέλαιο θέρμανσης στρέφονται οι καταναλωτές

Δύσκολος χειμώνας με το φυσικό αέριο- Προς πετρέλαιο θέρμανσης στρέφονται οι καταναλωτές Facebook Twitter
0

Δύσκολος προβλέπεται ο φετινός χειμώνας για τους καταναλωτές, που έχουν αρχίσει να γυρίζουν την πλάτη στο φυσικό αέριο και να στρέφονται ξανά προς το πετρέλαιο θέρμανσης

Σύμφωνα με την πρόεδρο βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, «η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης πέφτει τις τελευταίες ημέρες, σήμερα είναι στα 83 δολάρια το βαρέλι», ενώ μέχρι 15 Οκτωβρίου που ξεκινάει επίσημα η διακίνηση «έχουμε την επιδότηση των 0,25 ευρώ στην αντλία».

Ωστόσο πρόσθεσε πως το δύσκολο είναι ότι θα πρέπει οι καταναλωτές να προπληρώσουν την αγορά πετρελαίου για να πάρουν μετά τα χρήματα από το κράτος, κάτι που η ίδια εκτιμά πως θα συμβεί τον Δεκέμβριο.

«Τα πράγματα με το φυσικό αέριο δυσκολεύουν, ιδιαίτερα μετά τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream», τόνισε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ, «ήδη, ένας στους δύο καταναλωτές δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους λογαριασμούς ρεύματος», ενώ σημείωσε πως οι ανείσπρακτες οφειλές έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και οι αιτήσεις για ρυθμίσεις έχουν υπερδιπλασιαστεί.

«Ένας στους δύο καταναλωτές δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ρυθμίσεις. Έχει μεγαλώσει πάρα πολύ ο αριθμός των καταναλωτών που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς καθολικής υπηρεσίας. Έχουν ξεπεράσει τις 220.000», κατέληξε.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Οικονομία / Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύονται και οι επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ συνεχίζονται, οι ΗΠΑ επιτρέπουν προσωρινά την αγορά ρωσικού πετρελαίου εν πλω
THE LIFO TEAM
Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οικονομία / Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους θα εντείνουν τους ελέγχους και θα εφαρμόσουν αυστηρά τα πρόστιμα, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ιδίως σε μια περίοδο διεθνούς κρίσης και αυξημένου ενεργειακού κόστους
THE LIFO TEAM