Δώρο Πάσχα: Σε ποιες περιπτώσεις ισχύει η παράταση καταβολής για 30 Ιουνίου

Δώρο Πάσχα: Σε ποιες περιπτώσεις ισχύει η παράταση καταβολής για 30 Ιουνίου Facebook Twitter
Δώρο Πάσχα: Σε ποιες περιπτώσεις ισχύει η παράταση καταβολής για 30 Ιουνίου (Eurokinissi)
0

Στο σύνολό του απ' όλες τις επιχειρήσεις θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζομένους, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Κατά την ενημέρωση για την τέταρτη δέσμη οικονομικών μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση γα την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί κανονικά στο σύνολό του από όλες τις επιχειρήσεις.

Στις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις δεν υπόκεινται στις ειδικές ρυθμίσεις και η εργασιακή σχέση τίθεται σε προσωρινή αναστολή, το ποσό του δώρου Πάσχα καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.


«Το δώρο του Πάσχα, για εκείνες επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να το καταβάλουν μέχρι 30/6, θα είναι μειωμένο κατά το μέρος που αυτό δεν είναι δεδουλευμένο. Αλλά με απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού το μέρος αυτό θα καταβληθεί στο ακέραιο από τον κρατικό προϋπολογισμό» διευκρίνισε επίσης ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα 108.000 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και γ.γ. Πολιτ. Προστασίας θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα καταβληθεί μέχρι 10 Απριλίου.

Πότε καταβάλλεται το δώρο Πάσχα

Κανονικά θα καταβάλουν το δώρο Πάσχα μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου στους εργαζομένους οι επιχειρήσεις που παραμένουν σε λειτουργία και δεν αναφέρονται στους συγκεκριμένους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να καταβάλουν ολόκληρο το δώρο Πάσχα στους εργαζομένους τους οι επιχειρήσεις που είτε έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με κρατική εντολή είτε βάσει των ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών.

Επιπλέον, την περίοδο της αναστολής της επιχείρησης θα την καταβάλλει το κράτος, ώστε οι εργαζόμενοι να μην έχουν καμία μείωση στο ποσό του δώρου Πάσχα.

Αναλυτικότερα, το δώρο Πάσχα θα καταβληθεί κανονικά μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη από επιχειρήσεις όπως σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, καταστήματα τροφίμων κ.λπ., ενώ αργότερα από τη Μεγάλη Τετάρτη μόνο απ' όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί, με ανοιχτή ημερομηνία καταβολής που θα επιλέξει ο εργοδότης και μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ