Δώρο Χριστουγέννων, επιδόματα και συντάξεις - Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Δώρο Χριστουγέννων, επιδόματα και συντάξεις - Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μία σειρά από πληρωμές για περίπου πέντε εκατομμύρια εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τo imerisia.gr, οι περισσότερες πληρωμές θα γίνουν την εβδομάδα που διανύουμε, ενώ οι καταβολές ολοκληρώνονται την δεύτερη εβδομάδα πριν από την Πρωτοχρονιά.

1. Ειδικές αποζημιώσεις


Σήμερα ξεκινάει η καταβολή των ειδικών αποζημιώσεων Νοεμβρίου σε 5.001 εργαζόμενους, συνολικού ύψους 3,38 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για 4.272 εργαζόμενους που είτε τέθηκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο από κλειστούς και πληττόμενους εργοδότες (υπολειπόμενα καταβολών που δεν ολοκληρώθηκαν στις προηγούμενες δυο καταβολές), εργαζόμενους που ανήκουν σε «ευπαθείς ομάδες», όπως και εργαζόμενους στις πληγείσες περιοχές από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός». Μαζί τους εξοφλούνται και 729 εργαζόμενοι ειδικών κατηγοριών.

2. Δώρο Χριστουγέννων


Έως την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων σε περίπου 2 εκατομμύρια μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Ο 13ος μισθός θα καταβληθεί φέτος σε δόσεις στους μισθωτούς σε αναστολή τον Δεκέμβριο. Το βασικό ποσό πρέπει να δοθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου από εργοδότες και κράτος, ενώ ένα μικρό τμήμα θα δοθεί από το κράτος έως 31 Ιανουαρίου.

Οι εργοδότες θα πληρώσουν έως τις 21 Δεκεμβρίου το σύνολο του Δώρου που αναλογεί στις ημέρες πραγματικής απασχόλησης των μισθωτών τους κατά το χρονικό διάστημα από 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου, με βάση τον μισθό τους.
Έως τις 21 Δεκεμβρίου θα καταβάλλει και το κράτος το ποσό του Δώρου που αναλογεί στο ή στα χρονικά διαστήματα της αναστολής από 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου, με βάση υπολογισμού την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 και των 800 ευρώ.


Σε δεύτερο χρόνο και έως τις 31 Ιανουαρίου θα καταβληθεί από το κράτος, το τμήμα του Δώρου που αντιστοιχεί στο διάστημα αναστολής του Δεκεμβρίου.

3. Ειδικές αποζημιώσεις Νοεμβρίου


Εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να εξοφληθούν και οι 33.468 εργαζόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί ακόμη τα 800 ευρώ της ειδικής αποζημίωσης Νοεμβρίου.


4. Συντάξεις Ιανουαρίου


Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει και η προπληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Ειδικότερα:

Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΓΑ , τ. ΕΤΑΑ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ. Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις από το τ. ΙΚΑ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9. Την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις από το τ. ΙΚΑ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ