ΔΝΤ: Πρόοδος, αλλά σημαντικά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά

ΔΝΤ: Πρόοδος, αλλά σημαντικά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά Facebook Twitter
1

«Υπάρχει πρόοδος αλλά σημαντικά ζητήματα παραμένουν ανοικτά. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και ελπίζουμε ότι η αποστολή του Ταμείου θα μπορεί να γυρίσει σύντομα στην Αθήνα», ανέφερε σχετικά σχετικά με την διαπραγμάτευση Ελλάδας-Θεσμών ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον. 

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ,ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να προβεί σε εικασίες για το αυριανό Eurogroup.

Αναφορικά με το πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επανέλαβε τη θέση της γενικής διευθύντριας του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ -η οποία σημειωτέον την ερχόμενη Δευτέρα θα παραστεί σε εκδήλωση στο Βερολίνο προσκεκλημένη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ- ότι θα πρέπει να στηρίζεται σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος αφορά τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Η συμφωνία για το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει -όπως είπε- να προηγηθεί του δεύτερου πυλώνα ο οποίος αφορά τη δέσμευση για την ελάφρυνση του Χρέους. Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε περαιτέρω αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τις συζητήσεις που αφορούν τη διαδικασία του Δημοσίου Χρέους.

Στη συνέχεια, ο κ. Ράις επιβεβαίωσε ότι υπήρξε νέα επικοινωνία Τσίπρα-Λαγκάρντ, όπως επίσης και ότι οι όροι του Ταμείου για συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν έχουν αλλάξει.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν το Ταμείο να έχει ζητήσει τη λήψη μέτρων για το 2018, ενώ στο ερώτημα για το ποιος ευθύνεται για την πολύμηνη καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις απέφυγε να απαντήσει.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ