ΔΝΤ: Οι υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι λειτουργούν ως βαρίδι για την Ελλάδα

ΔΝΤ: Οι υψηλοί δημοσιονομικοί στόχοι λειτουργούν ως βαρίδι για την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Σύμφωνο βρίσκει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η άποψη που διατύπωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στην Ευρωβουλή για την ανάγκη επανεξέτασης του στόχου των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων της χώρας μας.

Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, η συγκεκριμένη τοποθέτηση αντανακλά την πάγια θέση που έχει διατυπώσει με συνέπεια το Ταμείο τα τελευταία χρόνια.

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε πάντα υποστηρίξει ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% ήταν φιλόδοξος. Έχουμε αναφέρει με συνέπεια ότι οι υψηλοί πρωτογενείς δημοσιονομικοί στόχοι λειτούργησαν σαν βαρίδι για την ανάκαμψη της Ελλάδας. Και έχουμε υποστηρίξει στο παρελθόν την ανάγκη για ένα χαμηλότερο δημοσιονομικό ισοζύγιο. Πιστεύω, λοιπόν, ότι είναι σαφής η θέση του ΔΝΤ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Ράις ανακοίνωσε ότι στις 23 Σεπτεμβρίου τα τεχνικά κλιμάκια του Ταμείου θα ξεκινήσουν στην Αθήνα τις διαβουλεύσεις για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του άρθρου 4. Στο σημείο, όμως, αυτό, ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι το ΔΝΤ δεν έχει πλέον χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την Ελλάδα.

«Η ομάδα θα είναι στην Αθήνα από τις 23 Σεπτεμβρίου για τις διαβουλεύσεις σχετικά με το άρθρο 4. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχουμε ένα οικονομικό πρόγραμμα με την Ελλάδα και σχετικά με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες θα τις εξετάσουμε προσεκτικά στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων», σημείωσε.

Τέλος, σε ερώτηση για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είπε πως η αποστολή του ΔΝΤ στην Αθήνα θα τις εξετάσει στο πλαίσιο των συζητήσεων που θα λάβουν χώρα με την ελληνική κυβέρνηση.

«Επιτρέψτε μου, όμως, να προσθέσω ότι αυτό που είναι το πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι να εφαρμόσει αξιόπιστες πολιτικές που θα είναι συμβατές με την επίτευξη υψηλότερης και (κοινωνικά) περιεκτικότερης ανάπτυξης. Συνεπώς, θα συζητήσουμε με την κυβέρνηση και θα εξετάσουμε προσεκτικά τις πρωτοβουλίες της σε αυτό το πλαίσιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM