ΔΝΤ: Δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμα της

ΔΝΤ: Δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμα της Facebook Twitter
1

Δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η Κίνα χειραγωγεί το νόμισμα της, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Μόρι Όμπστφελντ,απαντώντας σε πρόσφατη τοποθέτηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. 

«Παρότι έχουν παρατηρηθεί κινήσεις νομισμάτων τον τελευταίο καιρό, δεν υπάρχουν αποδείξεις πως υπάρχει χειραγώγηση του γιουάν» είπε σε συνέντευξη του στο CNBC o Όμπστφελντ. 

Επίσης, παρατήρησε πως σε παρόμοιο συμπέρασμα είχε καταλήξει και η αναφορά του αμερικάνικου υπουργείου Οικονομικών τον περασμένο Απρίλιο.  

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή ο Τραμπ είχε καταγγείλει πως η Κίνα, η ΕΕ και άλλες χώρες χειραγωγούν τα νομίσματά τους ώστε να κάνουν τις εξαγωγές τους πιο ανταγωνιστικές. 

Σήμερα το κινεζικό νόμισμα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούνιο του 2017 σε σχέση με το δολάριο.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια