Die Zeit: Η ευρωζώνη θα προτείνει στην Ελλάδα παράταση ως το τέλος του 2015, χωρίς το ΔΝΤ

Die Zeit: Η ευρωζώνη θα προτείνει στην Ελλάδα παράταση ως το τέλος του 2015, χωρίς το ΔΝΤ Facebook Twitter
0

Η γερμανική εφημερίδα Die Zeit μεταδίδει ότι απόψε η ευρωζώνη θα προτείνει στην Αθήνα την επιμήκυνση του τρέχοντος προγράμματος μέχρι το τέλος του 2015, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Η πρόταση αυτή θα είναι η «τελευταία προσφορά», σύμφωνα με το δημοσίευμα, προκειμένου να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία.

Όπως αναφέρει το άρθρο, η πρόταση αυτή προβλέπει ότι η Ελλάδα θα λάβει 10 δισ. ευρώ, που προβλέπονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ η ΕΚΤ θα αυξήσει το όριο των εντόκων γραμματίων που μπορούν να αγοράσουν οι ελληνικές τράπεζες, επιτρέποντάς τους να αγοράσουν 2 δισ. ευρώ κρατικού χρέους.

Έτσι, η Αθήνα θα μπορέσει να αποπληρώσει τις δόσεις προς ΔΝΤ και ΕΚΤ τους ερχόμενους μήνες, αναφέρει το άρθρο. Ταυτόχρονα, το ΔΝΤ θα αποχωρήσει δεδομένου ότι θεωρεί πως το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο.

Πάντως διπλωμάτης, μιλώντας σε δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου, χαρακτήρισε το δημοσίευμα ως «ονειροπόληση».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτοξεύτηκε στις εξαγωγές το ούζο – Πρωταθλητής των ελληνικών αποσταγμάτων στις διεθνείς αγορές

Οικονομία / Εκτοξεύτηκε στις εξαγωγές το ούζο – Πρωταθλητής των ελληνικών αποσταγμάτων στις διεθνείς αγορές

Με αύξηση 5,2% στην αξία και 2,4% στην εξαγόμενη ποσότητα, το ούζο διατηρεί τη δυναμική του και ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές εμπορικό πεδίο των αλκοολούχων
LIFO NEWSROOM