Δεν βλέπει Grexit ο μεγαλοεπενδυτής Μαρκ Μόμπιους

Δεν βλέπει Grexit ο μεγαλοεπενδυτής Μαρκ Μόμπιους Facebook Twitter
0

Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τις ελληνικές επιχειρήσεις δίνει ο επικεφαλής του επενδυτικού οίκου Templeton Emerging Markets Group, Μαρκ Μόμπιους, ο οποίος βρέθηκε χθες στην Αθήνα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις δυνατότητες επίτευξης μιας συμφωνίας όσον αφορά το πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, αλλά και για τις προοπτικές της εγχώριας κεφαλαιαγοράς.

Όπως αναφέρει το capital.gr, ο γνωστός διαχειριστής κεφαλαίων υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγει ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε από την ευρωζώνη, κάτι που έχει επαναλάβει και στο παρελθόν. Υποστήριξε ότι οι «ριζοσπαστικές» κυβερνήσεις συνήθως είναι εκείνες που καταφέρνουν σημαντικές αλλαγές σε μία οικονομία που άλλοι δεν θα μπορούσαν να κάνουν, ενώ τόνισε ότι παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες, η κυβέρνηση Τσίπρα είναι σε θέση να προσαρμοστεί και να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση αγορών και μεταρρυθμίσεις, ένα τρίπτυχο που ο ίδιος θεωρεί καθοριστικό για να ξεκλειδώσει την εισροή ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα για τις ιδιωτικοποιήσεις, υποστήριξε ότι στην Ελλάδα καλό είναι να γίνει με στρατηγικούς επενδυτές, οι οποίοι δεν θα ακυρώσουν στην πράξη την παρουσία του δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών που θα ιδιωτικοποιηθούν. Έτσι το δημόσιο θα διατηρήσει την ελεγκτική του παρουσία σε αυτές τις επιχειρήσεις και θα διαθέτει συμμετοχή στην κερδοφορία, διατηρώντας τη καταστατική μειοψηφία. Αναφερόμενος στις περιπτώσεις του ΟΛΠ, των αεροδρομίων, κ.λ.π. υποστήριξε ότι ούτε το εργασιακό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πρόβλημα στο πλαίσιο ενός τέτοιου μοντέλου.

Σύμφωνα με τον capital, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Μόμπιους επανέλαβε το επενδυτικό ενδιαφέρον της Templeton Group για μετοχικές επενδύσεις σε ελληνικές μικρομεσαίες δυναμικές επιχειρήσεις, υπενθυμίζοντας ότι από την επενδυτική του παρουσία στην Ελλάδα, το Group «δεν έχει χάσει...», καθώς η είσοδός στην ελληνική αγορά έχει γίνει σε χαμηλότερα επίπεδα ακόμα και από τα σημερινά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ