Καμία μείωση δεν θα υπάρξει στις συντάξεις, ούτε στα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βρούτσης.

 

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στο πρωί της Κυριακής, δήλωσε πως «Το σχέδιο Πισσαρίδη είναι ένα μεταρρυθμιστικό, πολύ σημαντικό και πολύ θετικό σχέδιο» διαβεβαιώνοντας πως η εν λόγω έκθεση δεν θα επηρεάσει ό,τι έχει περάσει στον ασφαλιστικό νόμο.

 

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω απόλυτα ότι, μετά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση 4670 του 2020, το Μάρτιο του 2020 ξεκίνησε να εφαρμόζεται, δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε να μεταβληθεί κανένα όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας.

 

Τόνισε δε, ότι «Θέλω να καθησυχάσω όλο τον κόσμο, ότι μπορεί με το νόμο αυτό να κινείται στο πλαίσιο του εργασιακού του βίου χωρίς καμία ανησυχία. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει».

 

Πρόσθεσε δε ότι καμία μεταβολή δεν θα έχουν ούτε αυτοί που είχαν κατοχυρώσει έως 31/12/2021 ηλικία και χρόνια εργασίας.

 

«Εφόσον κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις, (τότε) να υποβάλει τα χαρτιά του, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΑΤΛΑ, για να πάρει τη σύνταξή του σε λίγα δευτερόλεπτα» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βρούτσης.

 

Αναφερόμενος στο έκτακτο επίδομα των γιορτών τόνισε πως υπήρχε από τον Μάιο του 2019 μία εκκρεμότητα η οποία αφορούσε τους συνταξιούχους που δεν είχαν πάρει σύνταξη όταν έλαβαν το προεκλογικό επίδομα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για 105.818 συνταξιούχους, οι οποίοι θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση Δευτέρα - Τρίτη ενώ όσοι λαμβάνουν κάτω από 500 ευρώ, θα πάρουν ίσο ποσό με αυτό της σύνταξής τους.

 

Με πληροφορίες του Mega/ΣΚΑΪ