Αστέρας Βουλιαγμένης: Σενάριο για αποχώρηση της Dogus- Έχει το 33%

Αστέρας Βουλιαγμένης: Σενάριο για αποχώρηση της Dogus- Έχει το 33% Facebook Twitter
0

Ο Τούρκος επιχειρηματίας Φ. Σαχένκ διά του ομίλου του Dogus ελέγχει το 33% του σχήματος που έχει υπό την ιδιοκτησία του τον Αστέρα Βουλιαγμένης και τον τελευταίο καιρό διάφορες πληροφορίες για ενδεχόμενη πώληση της συμμετοχής του βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος Φερίτ Σαχένκ εξάλλου βρίσκεται εν μέσω δυσκολιών, όπως της υποτίμησης της τουρκικής λίρας, που διόγκωσε την αξία του χρέους του σε ξένο συνάλλαγμα, αλλά και της κρίσης λόγω της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι ο Φερίτ Σαχένκ μέσω του ομίλου του Dogus ελέγχει το 33% του σχήματος που έχει υπό την ιδιοκτησία του τον Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ η holding «Αστήρ Παλάς» ανήκει σε επενδυτικό κεφάλαιο της AGC Equity Partners, η μετοχική σύνθεση της οποίας περιλαμβάνει και τον τουρκικό όμιλο Dogus.

Η αξία του Αστέρα Βουλιαγμένης εκτιμάται, σύμφωνα με την Καθημερινή, ότι υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ μετά και την πρόσφατη ολοκλήρωση της πώλησης τριών από τα 13 οικόπεδα που έχουν αδειοδοτηθεί έναντι 110 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκρότημα πλέον διαθέτει δύο υπερπολυτελή ξενοδοχεία και μαρίνα σε ένα από τα επιβλητικότερα σημεία της Μεσογείου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Καθημερινής, η εν λόγω συμμετοχή της Dogus αποτελεί μία από αυτές που δεν θα ήθελε να πωλήσει ο Τούρκος επιχειρηματίας. Επιπλέον, «η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Αστέρα είναι με τέτοιο τρόπο και καθεστώς δομημένη, που η επιμέρους πώληση συμμετοχής σε άλλο μέρος, εκτός των άμεσων συνεταίρων, είναι επιεικώς λίαν περίπλοκη», λένε πηγές στην «Κ».

O όμιλος του Φερίτ Σαχένκ, έγινε γνωστό χθες, ότι πώλησε και τις υπόλοιπες μαρίνες της D-Marine συμφερόντων του στη CVC Capital Partners, ενώ φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μεγάλο αριθμό τραπεζών προκειμένου να αναδιαρθρώσει ξανά δανεισμό του.

Πάντως η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου και ευρώ έχει υποχωρήσει και στην αγορά «φουντώνει» η φημολογία περί ενδεχόμενης πώλησης και της συμμετοχής του στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Το σενάριο της αναζήτησης αγοραστή είχε κυκλοφορήσει πρώτη φορά στις αρχές του 2019 και μάλιστα με τίμημα της τάξεως των 270 εκατομμυρίων.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ