Από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης - Η τιμή του

Από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης - Η τιμή του Facebook Twitter
0

Ξεκίνησε από σήμερα, Παρασκευή, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή να παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις.

Την προηγουμένη Δευτέρα τα δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας του δολαρίου οδηγούσαν σε εκτιμήσεις για αύξηση της τιμής στο 1,55 ευρώ ανά λίτρο. Οι εκτιμήσεις αργότερα έπεσαν στο 1,48.

Οι εκτιμήσεις αυτές για την τιμή του πετρελαίου περιλαμβάνουν την επιδότηση ύψους 0,25 ευρώ ανά λίτρο που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Δεν περιλαμβάνονται οι επιδοτήσεις για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης το οποίο φέτος χορηγείται με διευρυμένα κριτήρια.

Ωστόσο, με χθεσινή της ανακοίνωση η HELLENiQ ENERGY (πρώην ΕΛΠΕ) έκανε γνωστό πως η τιμή θα κυμανθεί μεταξύ 1,36 έως 1,39 ανά λίτρο. Πρόκειται για μία έκπτωση από την εταιρεία, η οποία θα ισχύει έως τέλος Οκτωβρίου.

Πήγες της αγοράς πετρελαιοειδών εκτιμούν ότι η ζήτηση τουλάχιστον τις πρώτες μέρες της χειμερινής περιόδου θέρμανσης θα είναι υποτονική λόγω του ύψους των τιμών αλλά και των ευνοϊκών σχετικά καιρικών συνθηκών τουλάχιστον στη νότια Ελλάδα.

Ο κ. Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος πρατηριούχων Αττικής, επεσήμανε στην ΕΡΤ πως πριν από την επίσημη «πρεμιέρα» ο κόσμος καλούσε για να ρωτήσει για τις τιμές, ωστόσο δεν έκανε παραγγελίες.

Ενημέρωσε πως η διανομή στα σπίτια θα αρχίσει, ουσιαστικά, από αύριο καθώς σήμερα εκτελωνίζεται, ενώ όσον αφορά στην τιμή και το πώς θα κινηθεί επεσήμανε πως είναι σχετική γιατί είναι χρηματιστηριακό προϊόν. «Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η εξέλιξή του». 

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή νοθείας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΕΡΤ

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ