ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Απαλλαγή ΦΠΑ στις δωρεές υπέρ των προσφύγων

Απαλλαγή ΦΠΑ στις δωρεές υπέρ των προσφύγων Facebook Twitter
1

Απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ για δωρεές που υποστηρίζουν τους πρόσφυγες προωθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Η συγκεκριμένη απόφαση διευκολύνει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Η σχετική απόφαση εντάσσεται στο νομοσχέδιο «Οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσίας Ασύλου, Αρχής Προσφυγών, Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης κτλ.», το οποίο συζητιέται στη Βουλή, με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών:

Απαλλάσσει από τον ΦΠΑ, αναδρομικά από 1.12.2015, τις δωρεές ειδών και την παροχή υπηρεσιών, από επιχειρήσεις (φυσικά και νομικά πρόσωπα) προς τους πρόσφυγες.


Παρέχει κίνητρα στις ελληνικές επιχειρήσεις, ώστε να υποβοηθηθεί η συμμετοχή τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από την ανθρωπιστική αυτή κρίση.


Απαλλάσσει τα πλοία του Ελληνικού Δημοσίου και τα πολεμικά πλοία, από την καταβολή του ΦΠΑ των αγαθών που προμηθεύονται για την κάλυψη των αναγκών των ατόμων που περισυλλέγουν από τη θάλασσα, από τα νησιά, καθώς και από τις βραχονησίδες.

1

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ