Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς «κόκκινων δανείων» και από άλλους φορείς του Δημοσίου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς «κόκκινων δανείων» και από άλλους φορείς του Δημοσίου Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
2

Το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου της εξαγοράς των «κόκκινων» δανείων και από άλλους δημόσιους φορείς μελετά η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, επιβεβαιώνοντας ότι το υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσει στην εξαγορά των «κόκκινων» δανείων των στρατιωτικών στελεχών.

«Η εξαγορά κόκκινων δανείων από φορείς του δημοσίου μπορεί να επιφέρει οφέλη. Μελετάμε το ενδεχόμενο επέκτασης εξαγοράς των 'κόκκινων' δανείων και από άλλους δημόσιους φορείς με προσοχή, ώστε να μην προκληθεί έλλειμμα αλλά και να μην δημιουργηθεί κλίμα νέων στρατηγικών κακοπληρωτών» σημείωσε ο κ. Παπαδημητρίου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος είχε καλέσει τον κ. Παπαδημητρίου να επιβεβαιώσει αν ισχύουν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, ότι από τα αποθεματικά του Αυτόνομου Οργανισμού Αξιωματικών ύψους 2 εκατομμύριων ευρώ, θα αγοραστούν από τις συστηματικές τράπεζες, στις τιμές που θα πουλούσαν σε εισπρακτικές εταιρίες, τα «πράσινα» και «κόκκινα» δάνεια, του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού αλλά και των απόστρατων στρατιωτικών.

Ο υπουργός Οικονομίας διευκρίνισε ότι «θα χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση» ώστε να προστεθεί στις δραστηριότητες του Οργανισμού η δυνατότητα αυτή και πρόσθεσε ότι η δράση αυτή του υπουργείου Άμυνας θα προσφέρει λύσεις επωφελείς σε όλους.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Κωνσταντινόπουλου που κάλεσε τη κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτή τη ρύθμιση και για άλλες κοινωνικές ομάδες. «Προτείνω άμεσα και στον υπουργό Παιδείας, να αγοράσει τα 'κόκκινα' δάνεια των εκπαιδευτικών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τα δάνεια των αγροτών και όλα τα αρμόδια υπουργεία να ετοιμαστούν να κάνουν το ίδιο που κάνει το υπουργείο Άμυνας. Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά για κάποιους», αντέτεινε.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιλύσει το πρόβλημα των 'κόκκινων' δανείων και στη προσπάθεια αυτή βελτιώνει τους υφιστάμενους θεσμούς και εισάγει νέους όπως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Παπαδημητρίου.

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ ΑΚΙΝΗΤΑ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Ξεκινά η λειτουργία του ψηφιακού μητρώου ΜΙΔΑ - Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Ως το τέλος Μαρτίου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναμένεται να θέσει σε λειτουργία το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ) - Ποια η λειτουργία του
THE LIFO TEAM
Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Οικονομία / Στάσσης: Η ΔΕΗ είναι προστατευμένη από τις επιπτώσεις του πολέμου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης δήλωσε βέβαιος για την επίτευξη των στόχων για τη φετινή χρονιά -«δεν αποκλείεται να πάμε και λίγο καλύτερα, εργαζόμαστε ήδη για την περίοδο 2027-2028», είπε- και παρέθεσε 3 παράγοντες στους οποίους εδράζονται οι εκτιμήσεις αυτές:
THE LIFO TEAM
Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFT

Οικονομία / Από τα εκατομμύρια στα «ψίχουλα»: Η δραματική κατάρρευση των NFTs

Μετά τις δόξες που γνώρισε η αγορά των ψηφιακών έργων τέχνης, τα περιβόητα NFTs δεν αποδείχθηκαν μόνο μια καλλιτεχνική και αισθητική λαίλαπα αλλά και ο πιο σύντομος δρόμος προς την οικονομική καταστροφή.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια