Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς «κόκκινων δανείων» και από άλλους φορείς του Δημοσίου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς «κόκκινων δανείων» και από άλλους φορείς του Δημοσίου Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
2

Το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου της εξαγοράς των «κόκκινων» δανείων και από άλλους δημόσιους φορείς μελετά η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, επιβεβαιώνοντας ότι το υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσει στην εξαγορά των «κόκκινων» δανείων των στρατιωτικών στελεχών.

«Η εξαγορά κόκκινων δανείων από φορείς του δημοσίου μπορεί να επιφέρει οφέλη. Μελετάμε το ενδεχόμενο επέκτασης εξαγοράς των 'κόκκινων' δανείων και από άλλους δημόσιους φορείς με προσοχή, ώστε να μην προκληθεί έλλειμμα αλλά και να μην δημιουργηθεί κλίμα νέων στρατηγικών κακοπληρωτών» σημείωσε ο κ. Παπαδημητρίου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος είχε καλέσει τον κ. Παπαδημητρίου να επιβεβαιώσει αν ισχύουν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, ότι από τα αποθεματικά του Αυτόνομου Οργανισμού Αξιωματικών ύψους 2 εκατομμύριων ευρώ, θα αγοραστούν από τις συστηματικές τράπεζες, στις τιμές που θα πουλούσαν σε εισπρακτικές εταιρίες, τα «πράσινα» και «κόκκινα» δάνεια, του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού αλλά και των απόστρατων στρατιωτικών.

Ο υπουργός Οικονομίας διευκρίνισε ότι «θα χρειαστεί νομοθετική παρέμβαση» ώστε να προστεθεί στις δραστηριότητες του Οργανισμού η δυνατότητα αυτή και πρόσθεσε ότι η δράση αυτή του υπουργείου Άμυνας θα προσφέρει λύσεις επωφελείς σε όλους.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Κωνσταντινόπουλου που κάλεσε τη κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτή τη ρύθμιση και για άλλες κοινωνικές ομάδες. «Προτείνω άμεσα και στον υπουργό Παιδείας, να αγοράσει τα 'κόκκινα' δάνεια των εκπαιδευτικών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τα δάνεια των αγροτών και όλα τα αρμόδια υπουργεία να ετοιμαστούν να κάνουν το ίδιο που κάνει το υπουργείο Άμυνας. Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά για κάποιους», αντέτεινε.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιλύσει το πρόβλημα των 'κόκκινων' δανείων και στη προσπάθεια αυτή βελτιώνει τους υφιστάμενους θεσμούς και εισάγει νέους όπως ο εξωδικαστικός συμβιβασμός», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Παπαδημητρίου.

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΙΜΕΣ ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΕΛΙ

Οικονομία / Ιστορικό άλμα στις τιμές του πετρελαίου: «Αν αντέχετε πάνω από τα $200 το βαρέλι, συνεχίστε αυτό το παιχνίδι»

Η τιμή του πετρελαίου έφτασε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2022, όταν είχε επίσης, αυξηθεί θεαματικά, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
THE LIFO TEAM
«Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Οικονομία / «Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― Πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης, υποκύπτοντας στο βάρος της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και του αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του 5,75%, κλείνοντας στις 2.074,42 μονάδες.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΡΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σενάρια με έκτακτα μέτρα τύπου «Pass» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Όλα θα κριθούν από την πορεία της τιμής του πετρελαίου Brent, η οποία αν σκαρφαλώσει και παραμείνει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι για 30 ημέρες, θα πυροδοτήσει νέο ισχυρό κύμα ακρίβειας στην ελληνική οικονομία
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια