Αλλαγές στην αγορά ακινήτων: Πτώση του Airbnb και αύξηση της προσφοράς μακροχρόνιας μίσθωσης

Αλλαγές στην αγορά ακινήτων: Πτώση του Airbnb και αύξηση της προσφοράς μακροχρόνιας μίσθωσης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σημαντικές αλλαγές στην αγορά ακινήτων, κυρίως με την επιστροφή πολλών καταλυμάτων από το Airbnb στο ενοίκιο, προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του iefimerida.gr που επικαλείται στοιχεία από την ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων Spitogatos, οι αγγελίες ακινήτων προς ενοικίαση καταγράφουν αυξήσεις έως και 44.4%, με το φαινόμενο να διογκόνεται τον Μάιο.

Ο νέος «χάρτης» τιμών στα ενοίκια

Σύμφωνα με το πρώτο εύρημα της έρευνας της Spitogatos για τα ενοίκια, που περιλαμβάνει συνολικά 20 ζώνες, υπάρχουν περιοχές όπου διπλασιάστηκαν τα διαθέσιμα προς ενοικίαση ακίνητα.

Οπως προκύπτει, λόγω της μεγαλύτερης προσφοράς ακινήτων για ενοικίαση, καταγράφονται μειώσεις τιμών σε περιοχές όπως το Παγκράτι (-4,66% από αρχές Μαρτίου) ενώ η μεγαλύτερη αύξηση τιμών καταγράφεται στα ενοίκια του Νέου Κόσμου (σχεδόν +5%), μια περιοχή που «έκλεψε» αίγλη λόγω του κορεσμού στη ζώνη Κουκάκι – Μακρυγιάννη.

Το δεύτερο μεγάλο εύρημα της έρευνας είναι η μαζική επιστροφή στα ενοίκια των ακινήτων που εδώ και χρόνια αξιοποιούνταν ως καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τύπου Airbnb.

Χαρακτηριστικό της τάσης αυτής είναι πως στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας τα διαθέσιμα για μακροχρόνια ενοικίαση σπίτια σχεδόν διπλασιάστηκαν. Ανάλογα αύξηση στα υπό ενοικίαση διαμερίσματα καταγράφεται στο Νέο Κόσμο, το Παγκράτι, την Καλλιθεα.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ