Αίτηση πτώχευσης από τη Mazda στην Ελλάδα

Αίτηση πτώχευσης από τη Mazda στην Ελλάδα Facebook Twitter
1

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η εταιρεία ΕΛΜΑ, επίσημος και αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας του εργοστασίου Mazda στην Ελλάδα από το 1982.

Ο τελευταίος ισολογισμός της εταιρείας το 2012, καταγράφει τζίρο 13 εκατ. ευρώ από 40 εκατ. ευρώ το 2011, ζημίες 23 εκατ. ευρώ, αρνητικά ίδια κεφάλαια 30 εκατ. ευρώ και βραχυπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό 116 εκατ. ευρώ. Τα χρέη της εταιρίας προς το προσωπικό, ανέρχονται στα 5 εκατ. ευρώ.

Η Γενική Αντιπροσωπεία των προϊόντων Mazda στην Ελλάδα ανήκει κατ' αποκλειστικότητα στον όμιλο Εταιρειών της οικογένειας Κορτέση που διαβεβαιώνει ότι η εταιρεία θα καλύψει πολύ σύντομα όποιο πρόβλημα προκύψει στα ανταλλακτικά και τις εγγυήσεις .

«Καταθέσαμε, χθες, αίτηση πτώχευσης. Η Mazda Ευρώπης τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει μέσω ανακοίνωσης για το πώς θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους πελάτες της εταιρείας, κάτι που θα γίνει άμεσα. Εμείς είχαμε πολύ καλή σχέση με το εργοστάσιο και αντιπροσωπεύσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε την μάρκα» είπε στο Capital.gr ο κ. Κορτέσης επικεφαλής της ΕΛΜΑ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του σάιτ, η εταιρεία διαθέτει ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι οφειλές προς το προσωπικό (συμπεριλαμβανομένου του κόστους των απολύσεων) διαμορφώνονται στα 5 εκατ. ευρώ.

Την απόφαση για το αν θα γίνει δεκτή ή όχι η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας θα λάβει τώρα το δικαστήριο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μπορεί άραγε το δικαστήριο να απαιτήσει την κατά προτεραιότητα τακτοποίηση των οφειλών της εταιρίας προς τους εργαζόμενους ?Μιας και τα χρέη προς τις τράπεζες είναι τεράστια σε σχέση με αυτά προς τους εργαζόμενους . . .