Αίτηση πτώχευσης από τη Mazda στην Ελλάδα

Αίτηση πτώχευσης από τη Mazda στην Ελλάδα Facebook Twitter
1

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η εταιρεία ΕΛΜΑ, επίσημος και αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας του εργοστασίου Mazda στην Ελλάδα από το 1982.

Ο τελευταίος ισολογισμός της εταιρείας το 2012, καταγράφει τζίρο 13 εκατ. ευρώ από 40 εκατ. ευρώ το 2011, ζημίες 23 εκατ. ευρώ, αρνητικά ίδια κεφάλαια 30 εκατ. ευρώ και βραχυπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό 116 εκατ. ευρώ. Τα χρέη της εταιρίας προς το προσωπικό, ανέρχονται στα 5 εκατ. ευρώ.

Η Γενική Αντιπροσωπεία των προϊόντων Mazda στην Ελλάδα ανήκει κατ' αποκλειστικότητα στον όμιλο Εταιρειών της οικογένειας Κορτέση που διαβεβαιώνει ότι η εταιρεία θα καλύψει πολύ σύντομα όποιο πρόβλημα προκύψει στα ανταλλακτικά και τις εγγυήσεις .

«Καταθέσαμε, χθες, αίτηση πτώχευσης. Η Mazda Ευρώπης τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει μέσω ανακοίνωσης για το πώς θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους πελάτες της εταιρείας, κάτι που θα γίνει άμεσα. Εμείς είχαμε πολύ καλή σχέση με το εργοστάσιο και αντιπροσωπεύσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε την μάρκα» είπε στο Capital.gr ο κ. Κορτέσης επικεφαλής της ΕΛΜΑ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του σάιτ, η εταιρεία διαθέτει ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι οφειλές προς το προσωπικό (συμπεριλαμβανομένου του κόστους των απολύσεων) διαμορφώνονται στα 5 εκατ. ευρώ.

Την απόφαση για το αν θα γίνει δεκτή ή όχι η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας θα λάβει τώρα το δικαστήριο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μπορεί άραγε το δικαστήριο να απαιτήσει την κατά προτεραιότητα τακτοποίηση των οφειλών της εταιρίας προς τους εργαζόμενους ?Μιας και τα χρέη προς τις τράπεζες είναι τεράστια σε σχέση με αυτά προς τους εργαζόμενους . . .