Αγορά κρέατος: «Το ακριβότερο χριστουγεννιάτικο τραπέζι της τελευταίας 20ετίας»

Αγορά κρέατος: «Το ακριβότερο χριστουγεννιάτικο τραπέζι της τελευταίας 20ετίας» Facebook Twitter
0

Το ακριβότερο χριστουγεννιάτικο τραπέζι της τελευταίας 20ετίας αναμένεται φέτος σύμφωνα με εκτιμήσεις καθώς οι τιμές σε χοιρινό και γαλοπούλα είναι αυξημένες κατά τουλάχιστον 20%. 

«Η ακρίβεια που χτυπά φέτος το γιορτινό τραπέζι είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών σε όλα τα είδη. Κατά μέσο όρο έχουμε [αύξηση] 20%. Εμείς σαν επαγγελματίες ανησυχούμε [...] Μην έχουμε μια πίεση ανοδικών τιμών μέσα στις γιορτές. Ευελπιστώ να πάμε καλά», είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας-Αττικής «Οι Ταξιάρχες», Βασίλης Ντεληφιλιππίδης.

Επί του παρόντος, το χοιρινό πωλείται στα 7 ευρώ το κιλό και η γαλοπούλα η ελληνική κάτω από τα 10 ευρώ το κιλό. Οι εισαγόμενες κινούνται γύρω στα 7,5 με 8 ευρώ το κιλά, σύμφωνα με τον κ. Ντεληφιλιππίδης.

Όπως τόνισε ως επαγγελματίες θα παλέψουμε οι τιμές να μείνουν σταθερές στο επίπεδο που είναι σήμερα και παροτρύνουμε τα μέλη της Ένωσης να αφουγκραστούν την οικονομική αδυναμία του Έλληνα καταναλωτή και να συγκρατήσουν τις τιμές.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίνακες του Χρηματιστηρίου

Οικονομία / Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 1.000 μονάδες ο γενικός δείκτης, για πρώτη φορά από το 2014- Οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο

Από το 2015 έως και σήμερα, ο δείκτης έχει επιχειρήσει τέσσερις φορές, όμως δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει πειστικά αυτό το κρίσιμο επίπεδο τιμών
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ