ΑΑΔΕ: Κρούει τον κώδωνα για δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων ενόψει εκλογών

ΑΑΔΕ: Κρούει τον κώδωνα για δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων ενόψει εκλογών Facebook Twitter
0

Για πιθανή χαλάρωση των φορολογουμένων ενόψει της προεκλογικής περιόδου κάνει λόγο στο επιχειρησιακό σχέδιο για το 2019, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι η επίδραση του εκλογικού κύκλου ενδέχεται να συντελέσει στη μη έγκαιρη καταβολή των φόρων και στη δημιουργία νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το επιχειρησιακό Σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής αποκαλύπτει τη δρομολόγηση της ρύθμισης των 120 δόσεων προς την εφορία ως αντίδοτο στη χαλάρωση που παρατηρείται σε κάθε προεκλογική περίοδο.

Παράλληλα, θα νομοθετηθεί και άλλη ρύθμιση για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία επίσης θα προβλέπει αποπληρωμή μέχρι και σε 120 δόσεις.

Στο Επιχειρησιακό Σχέδιο αναφέρεται συγκεκριμένα: «στην Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων, εξετάζεται η υιοθέτηση νέων ρυθμίσεων με αυξημένο αριθμό δόσεων (π.χ. 120 δόσεις) με σκοπό τη διευκόλυνση των φορολογούμενων για τμηματική καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα έχει επίδραση στα έσοδα και στην επίτευξη του ετήσιου στόχου».

Πολλές δόσεις εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν δέλεαρ για αρκετούς φορολογούμενους, να αποπληρώσουν τα παλαιά χρέη που τους βαρύνουν, οπότε θα εξασφαλιστεί μια σταθερή ροή εσόδων προς τα κρατικά ταμεία.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗ

Οικονομία / Επιστροφή ενοικίου: Πότε πληρώνεται σε όσους κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις έως 12 Δεκεμβρίου

Τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 μπορούν να γίνουν, χωρίς πρόστιμο και χωρίς επιπλέον φόρο, εφόσον οι αλλαγές αφορούν μόνο τα στοιχεία, που σχετίζονται με τη δαπάνη του ενοικίου
LIFO NEWSROOM
Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Οικονομία / Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Για ακόμη έναν μήνα, η ΔΕΗ διατήρησε την τελική τιμή του κυμαινόμενου πράσινου οικιακού τιμολογίου Γ1/Γ1Ν στα 0,13928 €/kWh, ακριβώς στα επίπεδα του Νοεμβρίου, με στόχο να παραμείνει σταθερή και ανταγωνιστική για τα νοικοκυριά.
LIFO NEWSROOM