Προσφυγή και από τη Μύκονο για τον ΦΠΑ με δικηγόρο τον Λυκουρέζο

Προσφυγή και από τη Μύκονο για τον ΦΠΑ με δικηγόρο τον Λυκουρέζο Facebook Twitter
0

Μετά τη Σκιάθο και η Μύκονος αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε μία προσπάθεια να ακυρωθεί η επιβολή ΦΠΑ 23% στο νησί.

Την υπόθεση, μετά από εντολή επιχειρηματία του νησιού, ανέλαβε ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος , το γραφείο του οποίου εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση:

«Οι δικηγόροι Παναγιώτης Λαζαράτος, Καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου και Αλέξανδρος Λυκουρέζος κατ’ εντολή και για λογαριασμό του πελάτη τους κ. Λ. Σικινιώτη, Επιχειρηματία, κατοίκου Μυκόνου, προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση της από 29.9.2015 Υπουργικής απόφασης που προβλέπει την κατάργηση των μειώσεων των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.»

Στην προσφυγή επισημαίνεται ότι η υπουργική απόφαση για την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών, καθώς ο φόρος δεν μπορεί να βαρύνει ορισμένο μόνο κύκλο προσώπων και να πλήττει ορισμένη μόνο κατηγορία φορολογουμένων, ενώ παράλληλα παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς οι κάτοικοι των 6 αυτών νησιών βαρύνονται με αυξημένο ΦΠΑ σε σχέση με τους κατοίκους των άλλων νησιών του Αιγαίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Υποστηρίζεται επίσης ότι παραβιάζονται και άλλες διατάξεις του Συντάγματος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/112/ΕΚ που καθορίζει κοινό σύστημα ΦΠΑ μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM