Μετά τη Σκιάθο και η Μύκονος αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε μία προσπάθεια να ακυρωθεί η επιβολή ΦΠΑ 23% στο νησί.

 

Την υπόθεση, μετά από εντολή επιχειρηματία του νησιού, ανέλαβε ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος , το γραφείο του οποίου εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση:

«Οι δικηγόροι Παναγιώτης Λαζαράτος, Καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου και Αλέξανδρος Λυκουρέζος κατ’ εντολή και για λογαριασμό του πελάτη τους κ. Λ. Σικινιώτη, Επιχειρηματία, κατοίκου Μυκόνου, προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ακύρωση της από 29.9.2015 Υπουργικής απόφασης που προβλέπει την κατάργηση των μειώσεων των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.»

 

Στην προσφυγή επισημαίνεται ότι η υπουργική απόφαση για την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών, καθώς ο φόρος δεν μπορεί να βαρύνει ορισμένο μόνο κύκλο προσώπων και να πλήττει ορισμένη μόνο κατηγορία φορολογουμένων, ενώ παράλληλα παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς οι κάτοικοι των 6 αυτών νησιών βαρύνονται με αυξημένο ΦΠΑ σε σχέση με τους κατοίκους των άλλων νησιών του Αιγαίου και της ηπειρωτικής Ελλάδας.

 

Υποστηρίζεται επίσης ότι παραβιάζονται και άλλες διατάξεις του Συντάγματος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/112/ΕΚ που καθορίζει κοινό σύστημα ΦΠΑ μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr