“Κλείδωσαν”, σύμφωνα με πληροφορίες οι θέσεις της Ελλάδας οι οποίες θα παρουσιαστούν στο κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης όπου θα κριθεί αν θα μπούν οι βάσεις μιας συμφωνίας με τους εταιρόυς.Πηγή του ΥΠΟΙΚ, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι «η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και η μείωση του απαιτούμενου πρωτογενούς πλεονάσματος, αποτελούν μη διαπραγματεύσιμες "κόκκινες γραμμές" για τη χώρα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους».

 

Επίσης ανέφερε ότι η συμφωνία-γέφυρα που διεκδικεί η Αθήνα θα πρεριλαμβάνει και την επιστροφή των 1,9 δισ. από τα κέρδη της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα.

 

Ακόμη θα προταθεί η άυξηση του ορίου έκδοσης ομολόγων κατά 8 δισεκατομμύρια ενώ η ελληνική κυβέρνηση θα δεχτεί πρωτογενή πλεονάσματα στο 1,5%.

 

Ακόμη, θα ζητηθεί μέρος των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ που παραμένουν διαθέσιμα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να αξιοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση των κόκκινων δανείων.

 

Η κυβέρνηση προσφέρει ισοσκελισμένους προυπολογισμούς, την συμβολή του ΟΟΣΑ για την εφαρμογή της “εργαλιεοθήκης” αλλά και την διάθεση να συζητήσει μεγάλο μέρος των προαπαιτούμενων. Επίσης θα προτάξει την πρόθεση της να πατάξει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr