Επικυρώθηκε η συγχώνευση της PSA με τη Fiat-Chrysler - «Ιστορική στιγμή»

Επικυρώθηκε η συγχώνευση της PSA με τη Fiat-Chrysler - «Ιστορική στιγμή» Facebook Twitter
EPA
0

Οι μέτοχοι της Peugeot-Citroen (PSA) ενέκριναν σήμερα τη συγχώνευση του γαλλικού ομίλου με την Fiat-Chrysler (FCA) για να σχηματισθεί η Stellantis, ο τέταρτος παγκοσμίως όμιλος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσής τους, που πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά, οι μέτοχοι ενέκριναν με ποσοστό άνω του 99,8% τις τρεις αποφάσεις που αφορούσαν τη συγχώνευση. Η ημερομηνία της έναρξης της ισχύος της πρόκειται να ανακοινωθεί «πολύ σύντομα», σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της PSA και μέλλοντα γενικό διευθυντή της Stellantis Κάρλος Ταβάρες.

Μια πρώτη γενική συνέλευση των μετόχων με διπλό δικαίωμα ψήφου είχε επίσης επικυρώσει τη συγχώνευση νωρίτερα σήμερα το πρωί. «Σπάνια έχω αισθανθεί όσο σήμερα ότι ζω μια ιστορική στιγμή», δήλωσε ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της PSA Λουί Γκαλουά, ο οποίος συνταξιοδοτείται μόλις ολοκληρωθεί αυτή η συγχώνευση.

Ο Κάλος Ταβάρες δικαιολόγησε το εγχείρημα αναφερόμενος στην ανάγκη να υπάρξει διαμοιρασμός του κόστους της ενεργειακής μετάβασης και να αποκτηθεί μια πιο ισορροπημένη παγκόσμια θέση με πρόσβαση στις αμερικανικές αγορές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM