Έκρηξη ανόδου στα διεθνή χρηματιστήρια μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων από την μεγάλη κλινική δοκιμή του εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας Moderna για τον κορωνοϊό.

 

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να σημειώνει και νέο ιστορικό υψηλό.

 

Οι μετοχές της Moderna σημείωσαν άλμα ενώ από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones οι 28 κινήθηκαν με θετικό πρόσημο και μόλις δύο με αρνητικό. 

 

Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Pfizer κατέγραψε σημαντικές απώλειες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εξαιτίας της αναπόφευκτης σύγκρισης μεταξύ των δύο εμβολίων.

 

Η σημερινή εικόνα της μετοχή της Pfizer χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά προβληματική, καθώς υποχωρεί κατά 4,1%. Ευρύτερες απώλειες εμφανίζει και η μετοχή της BioNTech, η οποία διολισθαίνει κατά 12,8%.

 

Στον αντίποδα, η μετοχή της Moderna ενισχύεται κατά 9%, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ. Κατά 0,9% υποχωρεί, τέλος, η μετοχή της AstraZenece, της οποίας τα αποτελέσματα των δοκιμών δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη.

 

Με πληροφορίες από Καθημερινή, Capital

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr