Αισιοδοξία για συμφωνία ως την Κυριακή με την Τρόικα

Αισιοδοξία για συμφωνία ως την Κυριακή με την Τρόικα Facebook Twitter
0

Αισιόδοξο εμφανίζεται κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ότι μέχρι την Κυριακή θα έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. «Προσδοκούμε τουλάχιστον να εγκριθεί η δόση στο Eurogroup της Δευτέρας», δήλωσε μετά τη χθεσινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα που διήρκεσε 5,5 ώρες, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

«Η δόση θα είναι τέτοια που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας», συμπλήρωσε, διαψεύδοντας δημοσιεύματα για «τρίμηνο κενό στη χρηματοδότηση» της χώρας.

 «Δεν νομίζω ότι το Δημόσιο θα είναι εμπόδιο», ακόμη και εάν δεν έχει υπάρξει πλήρης συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, εκτίμησε, το κορυφαίο στέλεχος αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι στο συγκεκριμένο θέμα «η Ελλάδα είναι εκτεθειμένη» έναντι των δανειστών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το ΑΜΠΕ :

Έχουν προταθεί στην τρόικα 22 ισοδύναμα διαρθρωτικά μέτρα για να κλείσει η «τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ, ύψους 1,2 δισ. ευρώ το 2013- 2014, «αλλά θέλουν χρόνο για να εφαρμοστούν». Εφέτος, θα εφαρμοστεί το claw back (αυτόματη περικοπή υπερβάσεων στις δαπάνες για διαγνωστικά κέντρα και κλινικές). Τα μέτρα αυτά «θα έχουν μικρό οικονομικό και κοινωνικό κόστος».

Προτείνονται ισοδύναμα μέτρα για την «τρύπα» στον ΟΑΕΕ, καθώς η επιβολή εισφοράς 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων «είναι ό,τι χειρότερο». Δεν θα υπάρξει μείωση στις συντάξεις των συνταξιούχων του πρώην ΤΕΒΕ.

Τη Δευτέρα κατατίθεται νομοσχέδιο «σκούπα» με όλα τα προαπαιτούμενα που ζητεί η τρόικα.

Το νομοσχέδιο για τον νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος Σεπτεμβρίου. Ο φόρος αυτός θα εισπράττεται από τις Εφορίες και όχι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπως αρχικά ζητούσε η τρόικα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM