Νέα έξοδος στις αγορές, με επανέκδοση 15ετούς ομολόγου

Νέα έξοδος στις αγορές, με επανέκδοση 15ετούς ομολόγου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νέα έξοδος στις αγορές θα πραγματοποιήσει η Ελλάδα, με επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου, που είχε εκδοθεί στις αρχές του χρόνου.

Το δημόσιο έχει εξουσιοδοτήσει τις BNP Paribas, Commerzbank, Goldman Sachs HSBC και J.P Morgan οι οποίες λειοτυργούν ως ανόδοχοι για το άνοιγμα των υφιστάμενων ομολόγων με κουπόνι 1,875% και ωρίμανση στις 4 Φεβρουαρίου 2035.

«Στόχος μας είναι να καταφέρουμε χαμηλότερο επιτόκιο από το 15ετές ομόλογο που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 που ήταν στο 1,91%», είπε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Εκτός από τα 15ετή ομόλογα «η χώρα μας έχει βγει στις αγορές με επιτυχία και έχει καταφέρει να δανειστεί συνολικά 14 δισ. ευρώ, με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια που, σε πολλές περιπτώσεις, ήταν το 1/3, από αυτό των προηγούμενων ετών», σημείωσε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών. Η επίτευξη χαμηλότερου επιτοκίου από εκείνο της έκδοσης του Φεβρουαρίου θα είναι ένα ακόμη δείγμα εμπιστοσύνης των αγορών, πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για όλους: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οικονομία / Τουρισμός για όλους 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν
NEWSROOM
Στεγαστική κρίση: Ένας «καλός» μισθός το κόστος στέγασης – ο «εφιάλτης» της ανανέωσης

Οικονομία / Στεγαστική κρίση: Ένας καλός μισθός το κόστος στέγασης – Ο «εφιάλτης» της ανανέωσης του συμβολαίου

Αναλυτικός οδηγός ενοικίασης κατοικίας και τιμές στο κέντρο, τα βόρεια, τα νότια προάστια και τον Πειραιά - 52% η αύξηση στα μισθώματα οικογενειακών κατοικιών - Οι 9+1 λόγοι που αυξήθηκαν τα ενοίκια - Από τον Θέμη Μπάκα, e-real estates
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ