Άγνωστη παραμένει ακόμη η λίστα με τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που θα απομακρυνθούν από το δημόσιο ή θα μετακινηθούν ενώ ήδη είναι εδώ είναι ήδη το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικα και από την επόμενη εβδομάδα αναμένονται και οι επικεφαλής.

 

Τα Νέα γράφουν σήμερα ότι ακόμη και η συμφωνία οι απολύσεις να γίνουν το Σεπτέμβριο αντί του Ιουνίου εξανεμίζεται μπροστά στον κίνδυνο να μην υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για την πορεία της διαθεσιμότητας στο νέο ραντεβού με τους επικεφαλής της τρόικας.

 

Αυτό που αναφέρεται στο Μνημόνιο είναι ότι μέσα στο 2ο τρίμηνο του έτους θα πρέπει να έχουν υπαχθεί σε καθεστώς κινητικότητας 12.500 χιλιάδες υπάλληλοι με τα εξής δεδομένα τα οποία θέτει η Τρόικα: "Υπαγωγή στο σχέδιο κινητικότητας υπάρχει όταν οι αποδοχές του υπαλλήλου μειώνονται στο 75% του μισθού του στην περίπτωση της "διαθεσιμότητας" ή στο ένα τρίτο του μισθού στην περίπτωση της  "αυτοδίκαιης αργίας". Δεν περιλαμβάνει υπαλλήλους που απασχολούνται σε φορείς υπό ιδιωτικοποίηση ή σε εκείνους οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης ενόψει ιδιωτικοποίησης".

 

Όμως κατά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, "η δέσμευση αφορά το να έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός για τη διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλων και όχι κατ' ανάγκη να έχουν τεθεί αυτοί στο καθεστώς διαθεσιμότητας".

 

Έτσι, όπως γράφουν τα Νέα, αναμένεται έντονη αντίδραση των Τροικανών κατά την επικείμενη επίσκεψη τους στη χώρα μας.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr