Απεργία την Πρωτομαγιά

Επικουρικές συντάξεις: 250.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις 2 Ιουνίου

Επικουρικές συντάξεις: 250.000 συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις 2 Ιουνίου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις επικουρικές συντάξεις τους στις 2 Ιουνίου, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Η αύξηση θα κυμαίνεται από 5 έως 200 ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργό. «Στις 2 Ιουνίου 250.000 συνταξιούχοι που ο νόμος Κατρούγκαλος είχε κόψει τις επικουρικές θα δουν αύξηση αυτή θα είναι 99,5 μεσοσταθμικά», είπε ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά στα αναδρομικά, ο υπουργός Εργασίας απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένη ημερομηνία καταβολής, αλλά δήλωσε ότι η πληρωμή δεν θα γίνει σε δόσεις. «Για τα αναδρομικά των κύριων και επικουρικών συντάξεων από 1.10.2019, εάν εφόσον δοθούν αυτά, στον χρόνο που θα δοθούν, θα δοθούν εφάπαξ σε όλους», είπε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ακόμη ότι το 40% των νέων συντάξεων θα εκδίδονται ψηφιακά και ότι στα τέλη της χρονιάς θα βγαίνουν ψηφιακά οι συντάξεις του δημοσίου. Για το ζήτημα της επιδότησης εργασίας με το πρόγραμμα SURE, είπε ότι θα πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουνίου. Τέλος, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η άδεια ειδικού σκοπού θα ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου.

Οικονομία
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM