Στα φετινά βραβεία Best Workplaces, ανάμεσα σε πολύ γνωστές και μεγάλες εταιρείες, φιγουράρει και το όνομα της Dialectica, μιας ελληνικής startup, σχετικά άγνωστης στο ευρύτερο κοινό.

 

Για τους νέους πτυχιούχους που αποφάσισαν να μείνουν Ελλάδα κλείνοντας τα αυτιά τους στις σειρήνες του εξωτερικού, η Dialectica αποτελεί εδώ και λίγα χρόνια «talk of the town».

 

Ξεκινώντας την πορεία της το καλοκαίρι του 2015, εν μέσω capital controls και σε μια περίοδο γεμάτη αντιξοότητες, η Dialectica ξεκίνησε ως μικρή εταιρεία των 4 ατόμων κι έχει εξελιχθεί σε έναν όμιλο με 170 εργαζόμενους και γραφεία σε Αθήνα και Λονδίνο.

 

 

 

«Είμαστε μια εταιρεία που το 100% του πελατολογίου μας προέρχεται από το εξωτερικό και αφορά κυρίως θεσμικούς επενδυτές, πολυεθνικές, private equity funds και συμβουλευτικές εταιρείες. Βοηθάμε τους πελάτες μας στον τομέα της έρευνας αγοράς, αναλύοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί μία εταιρεία που θέλουν να εξαγοράσουν (πελάτες, ανταγωνισμός, κανάλια διανομής). Αυτό που προσφέρουμε παραπάνω είναι η διαδικασία σύνδεσης των πελατών μας με ειδικούς που γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά της αγοράς. Η διαφορά μας, λοιπόν, με μία συμβουλευτική είναι ότι εμείς παρέχουμε πρόσβαση στους ειδικούς προκειμένου ο πελάτης να αξιολογήσει εάν πρέπει να κάνει αυτή την εξαγορά», αναφέρει ο επικεφαλής της Dialectica, Γιώργος Τσαρούχας.

 

Ο επικεφαλής της Dialectica, Γιώργος Τσαρούχας
Ο επικεφαλής της Dialectica, Γιώργος Τσαρούχας

 

Το προηγούμενο έτος, οι συμφωνίες εξαγορών που έκλεισαν με τη βοήθεια της Dialectica αγγίζουν το ιλιγγιώδες νούμερο των 180 δισ. ευρώ. Ήταν επόμενο η αλματώδης ανάπτυξη της εταιρείας να δημιουργήσει νέες - συνεχώς αυξανόμενες - ανάγκες και για το λόγο αυτό μέχρι και την εφαρμογή του lockdown, η Dialectica είχε ως πάγια πολιτική της να προσλαμβάνει κάθε μήνα περίπου 10 νέους πτυχιούχους, που προέρχονται, μάλιστα, σε συντριπτική πλειοψηφία από ελληνικά ΑΕΙ.

 

Το καινοτόμο εργασιακό μοντέλο, που στηρίζεται στη διαρκή επένδυση και επιβράβευση των υπαλλήλων της, έδωσε στην εταιρεία τον τίτλο του Best Workplace για το 2020, στην κατηγορία των επιχειρήσεων με 50 έως 250 εργαζόμενους.

 

Το αρχηγείο στην Αθήνα και οι πελάτες διεθνείς

 

Αν και η οικονομική δραστηριότητα και το πελατολόγιο της εταιρείας αφορούν σχεδόν αποκλειστικά το εξωτερικό, η εταιρεία επέλεξε να στήσει γραφείο στην καρδιά της Αθήνας, προκειμένου να προσελκύσει νέους πτυχιούχους με προσόντα.

 

«Πολλοί από τους εργαζόμενους μας αμφιταλαντεύονταν αν μετά τις σπουδές τους, θα συνέχιζαν την επαγγελματική τους πορεία στο εξωτερικό. Είμαι ευτυχής που μπορούμε και βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι στην εθνική προσπάθεια να μπει ένα τέλος στο brain drain, που τόσο ταλαιπωρεί τη χώρα μας», αναφέρει ο κ. Τσαρούχας και συμπληρώνει: «Άλλωστε, η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικούς, ταλαντούχους νέους που μπορούν να διαπρέψουν σε οποιοδήποτε επαγγελματικά τομέα αλλά και ελληνικά ΑΕΙ, όπως το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ή το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που βρίσκονται σε αρκετά υψηλό επίπεδο».

 

 

 

Μάλιστα, η Dialectica επενδύει σημαντικά στο ανθρώπινο δυναμικό με αρκετά υψηλούς μισθούς και εισάγοντας σημαντικές καινοτομίες που την καθιστούν ως παράδειγμα προς μίμηση για το εργασιακό της περιβάλλον. «Οι μισθοί που δίνουμε είναι περίπου 20% πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς, ενώ υπάρχει μια σειρά διάφορων τύπων παροχών, όπως μαθήματα γιόγκα και γυμναστικής, πληρωμένα δείπνα σε ομάδες εργαζομένων ώστε να έρθουν πιο κοντά, αθλητικές διοργανώσεις, ταξίδια, ακόμα και μίνι MBA μέσω σεμιναρίων και μαθημάτων που διοργανώνουμε με γνωστούς καθηγητές», αναφέρει ο επικεφαλής της Dialectica. Άλλωστε, αυτό ακριβώς το καινοτόμο εργασιακό μοντέλο, που στηρίζεται στη διαρκή επένδυση και επιβράβευση των υπαλλήλων της, ήταν που έδωσε στην εταιρεία τον τίτλο του Best Workplace για το 2020, στην κατηγορία των επιχειρήσεων με 50 έως 250 εργαζόμενους.

 

 

 

Οχυρωμένη απέναντι στην κρίση

 

Αν και η κρίση της πανδημίας έφερε τα πάνω-κάτω στις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, η ξεχωριστή εργασιακή κουλτούρα της εταιρείας δεν διαταράχθηκε ούτε στο ελάχιστο.

 

Έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ήδη από τον Φεβρουάριο η εταιρεία είχε οργανώσει σχέδιο εργασίας από το σπίτι, το οποίο και έθεσε σε εφαρμογή πριν την επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση για τους περιορισμούς στην κίνηση. Παράλληλα, η εταιρεία επέλεξε να επενδύσει για ακόμη μια φορά στους εργαζόμενούς της, χωρίς να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, αναστολές συμβάσεων ή μειώσεις μισθών, παρά τη σχεδόν ολική παύση της οικονομικής της δραστηριότητας.

 

«Εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης που δοκιμάζει κοινωνίες και επιχειρήσεις σε όλη τη γη, εμείς επιλέξαμε να μείνουμε συνεπείς σε αυτό που αποτελεί τη συνταγή επιτυχίας της Dialectica από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, δηλαδή την επένδυση στους ίδιους μας τους εργαζομένους. Η ανάδειξη της εταιρείας ως Best Workplace αποτελεί αφενός την καλύτερη επιβεβαίωση αυτής της στρατηγικής επιλογής και αφετέρου μια μεγάλη τιμή για όλους εμάς στην εταιρεία, να αποτελεί το εργασιακό μας μοντέλο παράδειγμα προς μίμηση για όλη την αγορά», ανέφερε o επικεφαλής της Dialectica, Γιώργος Τσαρούχας.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr