Σταϊκούρας: Πότε καταβάλλεται το επίδομα των 800 ευρώ - Η κρίση θα προκαλέσει ύφεση κοντά στο 4%

Σταϊκούρας: Πότε καταβάλλεται το επίδομα των 800 ευρώ - Η κρίση θα προκαλέσει ύφεση κοντά στο 4% Facebook Twitter
0

Ύφεση στην ελληνική οικονομία κοντά στο 4% του ΑΕΠ, εκτιμά πως προκαλεί η κρίση του κορωνοϊού ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενώ αποκάλυψε και πότε θα αρχίσει η καταβολή των επιδομάτων.

Ο υπουργός οικονομικών ανακοίνωσε ότι από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει να καταβάλλεται το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Πρόσθεσε πως τη Μεγάλη Τετάρτη θα δοθούν και τα 400 ευρώ στους επιστήμονες άλλα και το έκτακτο Δώρο Πάσχα σε 110.000 γιατρούς και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Μιλώντας για το μέγεθος της κρίσης του κορωνοϊού έκανε την εκτίμηση πως θα προκαλέσει ύφεση στην ελληνική οικονομία κοντά στο 4% και παράλληλα τόνισε πως η κυβέρνηση έχει συνολικά 37 δισ. ευρώ διαθέσιμα πέραν των ευρωπαϊκών μέτρων.

«Το πακέτο μέτρων είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε και το Μάιο και τον Ιούνιο, χωρίς να υπάρχουν ταμειακά προβλήματα» τόνισε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο κ. Σταϊκούρας. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα μείωσης μισθών και συντάξεων.

«Με τα σημερινά δεδομένα, η εκτίμηση είναι ότι η ύφεση θα είναι πάνω από 3%, κοντά στο 4%... Η ύφεση είναι συνάρτηση της έκτασης του προβλήματος και της πιθανής επανάληψης του προβλήματος μέσα στη χρονιά. Δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις, οι περισσότερες προβλέψεις δείχνουν βαθιά ύφεση» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, τόνισε πως λαμβάνεται υπόψη και η επίπτωση στον τουρισμό το καλοκαίρι. «Σχεδιάζονται και στοχευμένες δράσεις για το χώρο του τουρισμού» είπε ο ίδιος, και συνέχισε: «Τα μέτρα θα καλύψουν κομμάτι της απώλειας του εθνικού πλούτου, ρίχνουμε πολλά όπλα στη μάχη σήμερα, άλλα κρατάμε και εφόδια για την επόμενη μέρα της οικονομίας όταν τελειώσει η κρίση: 15,7 δισ. ευρώ το μαξιλάρι ασφάλειας, και περίπου 20 δισ. τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους και των φορέων της γενικής κυβέρνησης στις εμπορικές τράπεζες και την Τράπεζα της Ελλάδος. Είναι χρήματα των φορολογουμένων που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε με το βέλτιστο τρόπο... Το πότε θα τα χρησιμοποιήσουμε έχει να κάνει με την ένταση της κρίσης».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM