Την τρίτη δέσμη μέτρων για τις επιπτώσεις από τον κορωνοϊό ανακοινώνουν σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί.

 

Οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας ανακοινώνουν σήμερα, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, σε κοινή συνέντευξη τύπου την τρίτη δέσμη οικονομικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη διασπορά του κορωνοϊού.

 

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης αναμένεται να γνωστοποιήσουν τις αποφάσεις στήριξης της κυβέρνησης στις 10.30 π.μ., από το υπουργείο Οικονομικών.

 

Οι τρεις υπουργοί αναμένεται να αναλύσουν τις χθεσινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τα επιπλέον μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

 

Με τα νέα μέτρα, το επίδομα των 800 ευρώ για την περίοδο 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου θα καταβληθεί και στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που υπολειτουργούν και εμφανίζουν πτώση του τζίρου αλλά και σε περίπου 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

 

Πρόκειται για τον όγκο εκείνον των εργαζομένων, που έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τον κορωνοιό και για τους οποίους θα υπάρχει πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Παράλληλα, την ενίσχυση θα λάβουν και οι 41.00 εργαζόμενοι που απολύθηκαν ή οδηγήθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και τις 18 Μαρτίου.

 

Η συνέντευξη θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τα συνεργεία της ΕΡΤ, η οποία θα τις διανείμει σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.