«Πρωταθλήτρια» στη φτώχεια η Ελλάδα: 1 στα 3 νοικοκυριά δεν μπορεί να πληρώσει εγκαίρως λογαριασμούς

«Πρωταθλήτρια» στη φτώχεια η Ελλάδα: 1 στα 3 νοικοκυριά δεν μπορεί να πληρώσει εγκαίρως λογαριασμούς Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
2

Μια ακόμη αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα, το 35,6% των νοικοκυριών της οποίας το 2018 αδυνατούσε να πληρώσει έγκαιρα τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ, όπως αυτοί για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και θέρμανση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το συγκεκριμένο ποσοστό είναι το υψηλότερο στην ΕΕ. Συγκεκριμένα το ποσοστό των ευρωπαϊκών νοικοκυριών που δήλωσαν αδυναμία στην έγκαιρη εξόφληση των συγκεκριμένων λογαριασμών ήταν το 2018 στο 6,6% από 10% που ήταν το 2013.

Στη δεύτερη χειρότερη θέση των νοικοκυριών που αντιμετώπισαν προβλήματα στην έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφέλειας τους τελευταίους 12 μήνες, βρέθηκε το 30% των νοικοκυριών στη Βουλγαρία.

Αντίθετα, σε Ολλανδία, Τσεχία, Σουηδία και Αυστρία το ποσοστό των νοικοκυριών που είχαν αδυναμία στην εξόφληση των λογαριασμών κοινής ωφέλειας ήταν μόλις στο 2%.

«Πρωταθλήτρια» στη φτώχεια η Ελλάδα: 1 στα 3 νοικοκυριά δεν μπορεί να πληρώσει εγκαίρως λογαριασμούς Facebook Twitter
Κατάταξη των χωρών της ΕΕ, ανάλογα με το πόσο έγκαιρα ή μη μπορούσαν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας το 2018.

Σύμφωνα πάντα με τη Eurostat, μεταξύ των νοικοκυριών που αντιμετώπισαν δυσκολίες στην έγκαιρη πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφέλειας ήταν κυρίως εκείνα τα νοικοκυριά με εξαρτώμενα μέλη.

Συγκεκριμένα στην ΕΕ, το 14% των νοικοκυριών που αποτελείτο από έναν ενήλικα με εξαρτώμενα μέλη αντιμετώπισε τέτοιες δυσκολίες το 2018. Το ποσοστό αυτό υποχωρεί στο 3% για τα νοικοκυριά που αποτελούνταν από δύο ενήλικες και με τουλάχιστον έναν από αυτούς ηλικίας άνω των 65 ετών ενώ το ποσοστό των νοικοκυριών με δύο ή τρεις ενήλικες και εξαρτώμενα μέλη, που αντιμετώπισαν προβλήματα το 2018 στην εξόφληση των πάγιων λογαριασμών ήταν στο 11%.

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM