Σε νέα ιστορικά χαμηλά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Σε νέα ιστορικά χαμηλά η απόδοση του 10ετούς ομολόγου Facebook Twitter
Φωτογραφία ΑΠΕ
0

Νέα μείωση καταγράφει η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου την ώρα που το spread καταγράφει νέα ιστορικά χαμηλά και διαμορφώνεται στις 192 μονάδες βάσης, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2009.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά κατά 4%. Ισχυρή πτώση της τάξης του 5% σημειώνει και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου η οποία διαμορφώνεται στο χαμηλό ρεκόρ του 0,76%. Παράλληλα η απόδοση στο 15ετές έχει πέσει στο 1,860% ενώ στο 25ετές αγγίζει μόλις το 2,3%.

Σήμερα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχωρεί στο 1,44%, ενώ κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεσή της για επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. 

Πρόκειται για πτώση έξι μονάδων βάσης ή 3,5% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο ενώ απόδοση έχει μειωθεί περισσότερο από 50 μονάδες βάσης κατά τις τελευταίες 30 ημέρες, και κινείται περίπου 260 μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν τον Σεπτέμβριο του 2018.

Την ίδια ώρα υποχωρεί η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 0.89%. Πτώση τριών μονάδων βάσης και για την απόδοση του αντίστοιχου ισπανικού, που διαμορφώνεται στο 0,26%. Στο -0,50% η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM